Årets sämsta dag √

Vilken dålig dag!

Sov dåligt, sedan kom jag på att jag måste köpa en skrivare (dyrt o tråkigt att köpa!), det regnar när jag går till skolan, och nu på vägen tillbaka tog jag världens omväg (med förkylnings-max-puls av att gå) skulle lämna in min cykel till Cykelbutiken för att byta ut ett punkterat däck (va lite irriterad över att det också måste kosta pengar), men det löste sig ju bra. Cykeln är stulen! Så sjukt irriterande! Jag blev så less/ledsen/arg när jag märkte det så jag svär på att det var nära att jag började gråta... Men nu har det gått över till en känsla av att vilja slå ner någon!

FAAAAAAN!!!! Skitdag!!!!!!

PS jag kommer aldrig skaffa en ny cykel för jag är så sur nu

Luktar gott!

Ska köpa en ny parfym nu, det blir denna (den röda):

sista minuten resa

Nu har jag och Erika bokat en sista minuten resa till Turkiet! Väldigt originellt att åka till Turkiet men det blir i alla fall lite sol! Så jag längtar väääldigt mycket nu... Undrar om jag ska passa på att klippa mig där? Har hört att Turkiet har bra frisörer...

Nu blir det att planera och skriva packlista - det gillar jag!


Ser ganska trevligt ut...

Karantän

Min dag:
06.00: Vaknar första gången (torr i munnen, täppt i näsan, svullen hals, huvudvärk - LOVELY!)
08.30: Vaknar igen, (sov inte direkt bra men försökte tvinga mig själv att ligga kvar i sängen o hoppades på att må bättre om jag sover längre)
10.15: Klev upp (huvudvärken påminner om migrän - ljuskänslig och yr, blir nästan blind ibland)
10.20: Tar alvedon och ipren, c-vitamin brus och äter frukost, sedan vilar jag i soffan framför Malou på TV.
13.00: Duschar läääänge i hopp om att må bättre av det (tyvärr hjälpte det bara kortvarigt)
13.30: Andrea kommer förbi med Echinagard (Tack världens bästa Andrea ♥ så snäll och omtänksam)
14.00: Lunch + Echinagard (tvingar i mig mat så att jag ska bli frisk, är inte direkt någon njutning när man inte känner någon smak alls)
14.30: Vila i soffan igen (utan TV på för alla program den tiden är värdelösa!)
17.00: Middag + Echinagard + Middagsvila
18.00: Diska = Dagens motionspass för dagen... Sant!
19.00: Tillbaka i soffan, här vid datorn. Ser på Nyheterna och tänker på hur givande min dag har varit.

Det är ju väldigt roligt att vara sjuk.....!


sick

Skulle gå till Hemköp och köpa Echinaguard (förkylningsmedicin) och posta ett superviktigt hemligt kuvert på vägen, först hittade jag ingen postlåda längs vägen, sen fanns inte Echinaguard där. Då blev jag lite sur och bestämde mig för att gå ut på en liten promenad ikväll, hög på alvedon, ipren, c-vitamin och allergimediciner. Givande.

Har bestämt att imorgon ska jag bli frisk. Pallar inte att vara sjuk längre. Allt ekar inuti mitt huvud. Nu ska jag sova, men här är en skön låt:


Eenie Meenie

Åh nej

Jag är sjuk igen! Precis när jag tyckte att jag höll på bli frisk. Är galet less och får panik för att inombords är jag rastlös men kroppen är trött och sjuk. Less less less.

Jag behöver alla tips på super-kurer och en slav som kan servera nyponsoppa till mig med jämna mellanrum. Jag tycker synd om mig själv nu också bara för att jag inte har nåt annat att göra... Tråkigt...




"Kafferep"

Idag är jag väldigt trött, en blandning av allergi och spår av förkylning misstänker jag.

Var på kafferep hos Andrea. Vilket exotiskt ord kafferep är. Jag tänker direkt på Prusiluskan i Pippi när jag använder det. Det var ungefär så det kändes. Jag, Mathilda och Andrea satt och drack kaffe och diskuterade kakor m.m. Undrade just vart ordet kom ifrån, slog upp det på Wiki;

Ett kafferep är ett socialt möte, ibland i samband med andra sammankomster som bröllop eller begravning, där det dricks kaffe och traditionellt äts sju sorters kakor. Kafferep var en vanlig företeelse under mitten av 1900-talet. Populariteten har sedan dess avtagit till nära noll.


Fru Prysselius

Tur att vi håller företeelsen vid liv!

Funderar på att åka till Grekland i maj också. Inget bokat än, men undrar är det värt? 

Idag ska jag vara duktig och inte träna eftersom jag fortfarande är svullen i halsen. Ska nog hitta på nåt annat så jag inte tänker på det!

tekniska jag

Jag och Andrea såg nyss årets chick-flick! Handlade (inte helt otippat) om en tjej som hade en check-lista på sin "Magic man". Efter den här kvällen har jag bara en check-punkt: TEKNISK (det innehåller också tålamod och vilja att fixa alla eventuella tekniska problem).

Först satt jag i kanske en timma (VÄLDIGT länge för att vara jag) och försökte fixa skrivaren, med pappa som support på telefon. Tyvärr gick det inte så bra och den fungerar fortfarande inte!

Sedan när jag skulle starta filmen så fungerar inte ljudet via HDMI, så jag tänkte ha det genom vanliga högtalaren, men då fungerar inte det heller. Great. Inget tekniskt fungerar när jag vill!

S(k)ön dag

Det enda som är bra med att vara sjuk, är att man verkligen uppskattar att vara frisk sen! Det gör jag nu. Det enda spåret som finns kvar av helgens mördar-förkylning är hosta och lite irriterat i halsen. Men jag har hur mycket energi som helst!

Har precis suttit och jobbat bort en hel del inför veckan, snart blir det film-mys med Andrea och FRUKTSALLAD! Detta eftersom jag har ett vad; Inget godis innan 1 juni. (OM jag äter en godis innan dess blir jag skyldig mamma 200kr, hon blir skyldig mig 500 om hon äter en. Det är inkomstbaserat...!) Så då blir det frukt till filmen istället. Känns konstigt och fel. Men rätt gott ändå.


Och GRATTIS till världens bästa Chrille på födelsedagen!

Not fair

Har varit sjuk hela helgen. Så orättvisst! Skulle ju ha middagsmys med Andrea o Ramona, sedan på fest hos Klas med Elin, Andrea, JP, Ante, Ante, Rebecca, Bobbo och alla andra roliga människor. Sedan tänkte jag ju träffa Tim och Erik på dansgolvet någonstans. Hade inte kunnat misslyckas! MEN då fick jag feber.

Har ingen feber nu, men halsen är svullen och jag har ingen röst. Värdelöst läge. Jag vill göra nåt kul, men får ju maxpuls av att gå ner för trappan ungefär (och då kan ni tänka er när jag ska gå UPP för den - då får jag ta med matsäck och vila halvvägs... eller jag har ingen matlust direkt heller)

Kul att helgen är slut imorgon.

Gott grill

Har ätit grillad fläskfile, ugnsgrillade grönsaker, klyftpotatis, gorgonzolasås och sallad med fetaost. Efterrätten bestod av grillad banan fylld med choklad och vaniljglass till. Såå himla gott! 

Det räknades som sommarens första grillning. 

Jag är så imponerad av Mathilda som är gravid nu i 7:e/8:e månaden och fixar så vårfint o mysigt där hemma, pluggar och fixar supergod mat också - samtidigt som hon har både Luca och JP att hålla reda på! Hon gör det bra.

Själv är jag inte så pigg och fräsh, ont i ryggen och allergi - skön kombination där. 

Imorgon jobb och förhoppningsvis fest hos Klas (om hälsan tillåter....)

fel i ryggen

Var och överlämnade tårt-rester hos mina grannar (Ante, Ante o Patrik) igår, och passade på att gnälla över nåt som är fel i min rygg (nånstans innanför skulderbladen, mot nacken och överallt i hela övre ryggen ungefär). Det gör ont och jag kan knappt röra mig. En sträckning trodde jag att det var. Men enligt experterna där kanske det är nåt som liggeri kläm.

Hur som helst så kom de på att de skulle visa mig en helt sjuk magövning som de hade testat på gymmet. Dragon-flag. Trots att det gjorde ont i min rygg så ville de att jag skulle testa ändå. Nu gör det sjuuukt mycket ondare idag kan jag säga! TACK.

Finns det någon som kan massera bort sånt där? I så fall beställer jag tid NU.

Mysigt

Jag och Maja tog en kaffe (eller Maja drack nog te) på Waynes uteservering i eftermiddag. Det var riktigt skönt att sitta där! 


Nu väntar "Skype-möte" för min del om skolfrågor. Sedan ska jag ut och springa, hoppas det går bra med allergin. När det är så soligt ute känns det nästan som det är helg hela tiden...

Surprised!

Recept på perfekt födelsedag:

1. Stan med Maja och Greta. God lunch, fint väder, rolig shopping.
2. Tårtbak - I made a masterpiece or two
3. Fika med mina vänner

Och allt detta fixade jag, dessutom plingar det på dörren ikväll och in kommer Robin och Chrille! Det höjde betyget på min födelsedag till en ovärderelig nivå. Det var riktigt roligt! :) Och jag blev sjukt överraskad! 

TACK för alla fina presenter och kul att träffa alla!

Imorgon är det skola hela dagen igen + möte på kvällen...

allergi

Idag var första VÄRSTA dagen med pollenallergi för mig. Var helt knäckt. Men efter lite medicin så är jag nu på topp igen!

Är peppad nu, har sådär jättemycket energi som jag inte vet hur jag ska få bort. Men jag och Andrea ska ta en promenad till Sofiehem strax i alla fall. Hoppas det hjälper lite.

Imorgon är jag ledig! Skööönt. Då ska jag baka tårta minsann. 



Alla är välkomna på fika hos mig kl 18.30 imorgon!

När jag väl gör nåt...

Funderar på vem som kom på att man skulle jobba på söndagar, det var väl en dum idé!

Nu är det gjort i alla fall och jag har hunnit göra massor efter jobbet idag. Bakat bullar, handlat mat (2 ggr till och med!), tvättat, diskat, renbäddat sängen, städat lite, fikat med grannarna, sett på TV, planerat lektioner, och burit ut saker på vinden. När jag väl gör nåt så gör jag ofta 100 saker samtidigt!


zzzzz...

Jag är lite trött nu. Har varit på stan idag, efter det så åkte jag med JP o Mathilda hem till dem och passade Luca så de fick städa förråd/byta däck på bilen o sånt. Jag kan säga att jag och Luca har varit VÄLDIGT aktiva i eftermiddag. 

Runt kl 19 började vi med middagen - plankstek. Då var vi alla lika trötta! Märks att man inte är van tempot riktigt haha... Men det var roligt i alla fall, vi sjöng Imse vimse med rörelser till kanske 68 ggr... ♥


Tack!

Blev bjuden på middag igår, och fick dessutom jättefina födelsedagspresenter! Tack ! Jag har nog världens bästa vänner...


Fick denna scrub och lotion bl.a.


Somrig låt eller hur!

skrattat mig hes

Jag vet att jag är elak.... Men det är så sjukt roligt. Jag tillägnar Bobbo (Tobias) detta klipp, precis hans humor!



hahaha

Dagens kändis

Resultatet av tidigare inlägg blev tack och lov inte mycket text - däremot en gigantisk bild! Så nu är man kändis för dagen...

Är helt slut i hjärnan efter den här dagen. Det har varit engelska från 8 i morse till nyss. Nu ska jag slappa en stund, sedan blir det middag på Allstar med JP, Mathilda, Luca, Andrea, Elin och Ante! FAJITA PIIIIITA here I come!

Ha en skön helg!

Vi var inte ensamma om att jogga i alla fall....

Otippat

Var ute och joggade idag med Ante. 

När vi kommit en liten bit så står en fotograf på sidan av gång vägen och precis när vi kommer springande så tar han paparazzi-många bilder på oss... Lite wierd tänkte jag, så jag sa till Ante: "Du, jag tror han tog kort på oss...!" Och precis när jag sa det så blev vi stoppade av en annan gubbe. "Hej, jag kommer från VK, har ni tid en sekund?" (jag var helt borta och fattade ingenting, Ante tänkte: Å nej, ta inte kort på mig när jag ser ut såhär!) 

Vi blev intervjuade om vi hade hört om vulkanutbrottet på Island. Dessutom hade det tydligen utfärdats varningar att man inte borde träna kondition utomhus. Ante säger: "Ja jag hörde det för 10 min sen" Reportern: "Jaha, så ni är på väg hem nu då?" Jag: "Nej, men vi joggar ju bara". Undrar hur det reportaget kommer framställa oss. Dum och dummare?

Hahaha

dagsrapport från min VFU

Idag har jag varit på teater med en klass. Den handlade om ett par, tonåringar, och så blev hon gravid. Sedan hade vi workshop efteråt och diskuterade det. Eleverna var hur duktiga och gulliga som helst. Det är rätt sällan man känner så om gymnasieelever. Så roligt när de säger så fina saker till varandra. Det va kul!

Nu planering och fix inför morgondagens maraton-dag. Har Engelska heeeeela dagen! Kl. 8 - 15.

Sedan blir det middag på Allstar med mina bästa.

Jenny Danielsson söker assistent

Bläää, jag sitter och planerar, något jag numera lägger alldeles för mycket tid på! Jag skulle verkligen behöva en egen assistent. Någon som håller ordning på alla papper överallt och påminner mig om möten och saker jag har bokat in samt kommer ihåg saker som jag hela tiden glömmer bort själv.

Just nu är jag helt förvirrad.

Tänker beställa nya löparskor, men kan inte bestämma vad det ska stå på dem där bak... Förslag? (Två ord, max 8 bokstäver var)


Maja mos

Har precis pratat med Maja i telefon, och fick veta att hon och Staffan hämtar en liten Golden retriver valp på lördag! Jag blir såå avundsjuk. Men är väldigt glad för dem! Otroligt kul.

Nu fick jag precis besök, så jag ska dricka lite kaffe och diskutera livets viktiga frågor... eller nåt.

mjukglass-premiär

Har varit på stan en stund idag med Andrea och Mathilda. Jag köpte ett par vita skor, taktiskt val av mig, nu när det är så rent och torrt ute...!

Så blev det fika på Barista och årets första MJUKGLASS!


Mjukglass med lakritstopping & Mjukglass med tuttifrutti strössel

G som i Godkänt

Jag fick G på lingvistik-tentan. YES! Jag hade nog självdött om jag blivit tvungen att plugga det där en gång till...

Tänkte se på Cougar Town och sen somna. Men fick precis veta att en kär vän till mig ska få barn i slutet av augusti, blev så glad så jag kanske inte kan somna precis nu...

Utflykt med pulka!

Har precis kommit hem från Bräntis. Där har vi varit på utflykt idag och grillat korv och marshmallows samt busat med Luca i pulkan. Perfekt före för pulka-åk för så små. Snön liksom sög fast pulkan så nåt vidare glid var det inte!

Sista dagen på mitt påsklov, och vädret kunde inte bli bättre!




Om någon tvivlade på vad vi var på utflykt för...

Tagga!

Såg Did you hear about the Morgans igår, den var OK. Tycker den va rätt kul faktiskt, men lite halvseg ibland. Tur jag hade trevligt sällskap; Andrea, Ramona och mamma.

Lärde mig ett nytt ord igår också. Jag och mamma åkte ut till Maxi och framför oss körde ju världens segaste... Då suckar mamma till slut; "Men! Va äre för fese-chuke" som kör framför!" hahaha... Definitionen för fese-chuke på ren svenska är ännu oklar.

Idag har jag joggat 3 km med mamma, sedan jobbat. Nu när jag kom hem från jobbet hade mamma köpt en födelsedagspresent (i förskott) som väntade. Äggkoppar och skålar som jag hade önskat mig. TACK! ♥



Nu ska vi tagga för ikväll är det El Clasico, och vi hejar bara på BARCELONA!


vädernörd

Jag har varit inne på yr.no kanske 10 ggr på 3 dagar nu. Allt för att se om det ska bli vår någon dag! Jag har nästan blivit lite besatt... Men jag kan i alla fall meddela alla som inte varit inne o kollat vädret på länge att det bara verkar bli lite sol på lördag (inte helt otippat eftersom jag jobbar då).

Nu ska jag återgå till att rätta uppsatser, snart kommer mamma och hälsar på, då ska vi ut på stan!

Jag i framtiden? (jag gillar håret)


Dagens låt:

I can't stay

DJ Jenny o Erika

Sitter o lyssnar på gamla godingar med Erika.....

Movin up

fröken anka

Såg nyss en del av Anna Anka söker assistent, vilket sjukt program! haha, musiken och kommentarerna. Det är ju ett skämt. Jag kan inte avgöra om hon verkligen är seriös eller en riktigt bra skådespelerska, men hade det varit jag som satt där hade jag börjat skratta hela tiden. 


Har sprungit första löp-passet för säsongen idag. Sju km som faktiskt kändes lätt! Jag blev lite sugen på att bli nyttig nu snart... Men inte riktigt än. Ska nog äta mycket godis i helgen först.

Sedan var jag ute och gick också med grannarna. Precis när jag kom ner och och mötte upp dem kände jag ju såklart att jag var kissnödig. Men tänkte att jag nog kunde hålla mig. Det var det sämsta jag gjort! FY FARAO! Jag fick mjälthugg och håll både vid nyckelbenen och revbenen bara för att jag gick som en majskrok till slut. Och nu har jag fortfarande ont i magen! Inte alls bra.

Semester!

Snart måste det bli sommar. Jag längtar såå mycket! Helst skulle jag vilja vara ledig hela sommaren också, och åka utomlands och åka båt och hälsa på alla utspridda i Sverige och åka till Gotland och shoppa på IKEA och lyssna på bra musik och njuta i en hängmatta och ligga på en filt på stranden och dricka is-latte i parken och...

Snart har min cykel tinat fram i alla fall, den har ju varit gömd under en snödriva hela vintern.

Nu ska jag till IKSU och träna. Ska tänka på Beach 2010...

Messi Pessi

Messi är bäst. Av alla på allt. Om ni inte redan visste det.

Fyra mål ikväll...

Annandag påsk

Måndagen - den enda dagen som inte var överplanerad på hela Påsken.

Jocke har åkt hem till sydligare breddgrader och jag och Erika tänkte åka till Chrille på en kopp kaffe. Men det visar sig att Chrille sitter ute på nån tjärn o myser. Så vi ringer Robin, som OCKSÅ sitter på samma tjärn. Såå vi får helt enkelt åka dit. Men först köpte vi marchmallows (fundersam på stavningen?) till grillning. Sedan skulle vi orientera oss enligt vägbeskrivning (två gånger) till denna tjärn. 

Vägen var inte i topp-skick, det kom ju helt som en överraskning. Men vi tog oss igenom sjöar och bergstoppar (på vägen alltså)... OCH hittade rätt!

Väl där levererades en efter annan groda, jag stod för en å annan själv. Men tycker nog roligaste var när Erika frågade Emil vart han bor nu... (Det var där vi var i fredags! Även Erika) haha

Men sen var det ju vägen hem. Ännu mer löst och blött på vägen, vi sladdade fram och tillbaka, och tror ni inte bilen skrapade i en driva och ett plastskydd under bilen gick sönder! Så hela vägen hem skrapade den där plasten i vägen och det lät som en Jas gripen var på väg. Men det var ju bara jag och Erika som höll på att dö av skratt i en väldigt skitig 940! 

Sedan blev det grill-premiär för min del hemma hos mor o far. Vi grillade kyckling och satt ute på altanen och åt. Så nu är det VÅR.

Ska strax bege mig hem till lugnet i Umeå. Åker med herr Rönnberg, som kommer förbi här om ca 20 minuter.

Finns så mycket kul som hänt denna helg. TACK till alla som varit med. Nu måste jag vila mig i form! :)

Grejt påskhelg!

Vinterspelen kommer nog bli en tradition. Det var riktigt bra arrangerat och snyggt gjort, sen hamnade jag i ett fantastiskt bra lag dessutom - det höjer ju alltid stämningen.

Höjdpunkten kan ändå ha varit lunchen, som Emil och Robin lagade till ute på sjön. SUPERGOTT!

Sedan fortsatte festen hemma hos Emil, och det var oväntat många som fortfarande höll igång och var taggade! Mitt lag firade seger hela natten lång...

stressigt men KUL

Igår lyxade jag och mamma med att gå ut och äta och dricka ett glas rött, sedan kom pappa och Jocke hem. Jag och Jocke åkte till Emil för Skärtorsdags-mys med en öl eller två. Fråga mig inte hur men det slutade i någon slags NHL-turnering på playstation...! 

Även en intressant fråga om vem som egentligen vet mest om film? Är det Tim, eller kan utmanaren Erik veta mer? Har en känsla av att den diskussionen kommer fortsätta.

Idag har jag varit och pimplat med familjen och grannarna. Jag hade inte så bra tålamod och fick ingen fisk heller på mina 2 minuters fiskande. Men det blev en hel hög abborrar och tre gäddor totalt, en del öl även här (dock inte för mig), varm choklad, kaffe, grillad korv, mackor, godis och chokladbollar!

Nu är det förberedelser på G för en stor middag med gäster här hemma! Kommer bli trevligt...

Skärtorsdag

Sov som en kratta, först var det för varmt, sen för kallt och sen var jag pigg...

Men idag har jag och mamma städat här hemma, bytt gardiner och påskpyntat. Eller ja, påskpyntat innebär i vårt fall tryckt ner kvistar i en stor kruka och satt fast några fjädrar i det ute på altanen. That's it.

Vi har också varit och lunchat på Bageriet, snacka om att maten där är god! Och fikat. Alltid lika gott!

Det är också lite upp-laddning inför Vinterspelen som är på lördag. Jag vet inte exakt vad det innebär, men jag är helt övertygad om att jag har guldchans...!



GLAD PÅSK!

RSS 2.0