Skola

Första dagen på uni idag, Engelska står på schemat (HELA ÅRET). Men det kändes ändå helt ok. Tur att det var soligt, varmt och att vi bara behövde vara där i en timma. Blir värre imorgon då vi ska ha muntligt test... Usch!

Nu ska jag gå och hämta ut litteratur på posten, hämta min cykel, handla mat, träna, äta och sen se fotboll.

Såg förresten att jag kom på en godkänd 3051:a plats (av 26000) i Tjejmilen. Nästa år ska jag va bland de 1000 första!

Tåg tåg tåg

Jag åker tåg. Känns som jag åkt i ca 2år nu, realistiskt. Jag har nedräkning och räknar högt så alla hör. Nu är det snart bara 30min kvar. Men det är otroligt tråkigt. Vi har tagit oss runt Tjejmilen idag. Jag var i mitt sämsta skick någonsin. Har inte tränat på jag vet inte hur länge, sedan lyckades jag få en allergichock imorse så jag vaknade med svällda ögon och huvudvärk. Inte alls pigg. Dessutom skulle jag ju absolut gå in mina nya skor igår, vilket inte var bra för skenbenet, hälen och hälsenan. Så idag efter ca 4 km höll jag på bryta ihop av PAIN i benet, så skorna åkte av. Jag sprang alltså 6km i strumpor idag, som förmodligen inte heller är så bra för mitt stackars skelett... Men nu orkar jag inte ens tycka synd om mig själv mer. Snart hemma och imorgon hemma i Umeå. Längtar som bara den!

Målare

Hemma i Junsele. Har såklart redan hunnit besöka Röåns möbler och shoppat lite till mitt rum här. Nu är vi i stugan och fixar lite, jag och Chapi målar tak. Allt är vitt nu..

Här är dagens Röåns fynd:



Busskul

Happ nu sitter jag och åker buss, på väg från Umeå till Junsele.. Lyssnar på the killers och äter violgodis - tablettask. Jag vill vara framme NU. The killers är bästa bussmusiken... Har jag kommit fram till!

schtaan idag.

Har varit på stan idag, som jag alltid är numera. Jag och Mathilda diskuterade idag folk som jobbar i butiker som "känner oss" för att vi är på stan jämt... Hur som helst så har jag i princip köpstopp fram tills på fredag (=Stockholm). Men idag köpte jag faktiskt ljuslyktor som ska med hem till Junsele och tårtpapper, rosa faktiskt.

Sedan firades sommarens sista dag med grillning hos JP o Mathilda, så vi var tvugna att göra en tårta till efterrätt för att få använda mina nya tårtpapper. Den blev supergod och snyggare får man leta:


MASTERPIECE! (by Mathilda o Jenny)
(observera det rosa tårtpappret under.....)

OCH... Såklart kommer också bilden på mig och andrea, skolbalen 74 om jag inte minns fel....?

Ett vackert minne, eller hur Andrea?

Lite att göra...

Har man lite att göra har jag hittat en kul sida, Yearbook yourself. Såhär såg jag alltså ut 1976...


Bot mot höstångest

Nu är det höst, även om det är 20 grader varmt och sol så känns det i luften att det är höst (ja jag är lite av en naturbegåvad meteorolog). Och varje år blir man ju inte direkt piggare och gladare under denna tid, så det gäller att fylla upp hösten med massa trevligheter så blir det en supermysig årstid.

Jag började med trevligheter igår då jag var på bröllopsfest för Karl och Jenny. Alla var jättefina och maten var god, så bjöds det såklart på lite utmaningar för brudparet också. Superkul att träffa alla gamla klasskompisar också.

Och idag har jag bokat resa till Norrköping. Ska åka ner och hälsa på Jocke den 23 oktober. Det blir roligt, nåt att se fram emot. Men jag sparar också pengar till en Paris-resa som kommer bli i april. En riktig tjejweekend med mina allra finest.

Närmast nu är dock Stockholm nästa helg. Då blir det tjejweekend med mamma, vi ska bo på hotell och shoppa, dricka gott vin och springa tjejmilen på söndag... Jag tror jag vinner i år.

Några bilder från igår:





tjejkväll med friidrott

Ramona och Andrea var och hälsade på ikväll. Det blev fika (bullar, syltkakor) och godis och friidrott. Tråkigt att Emma Green inte fick lyckas bättre. Men men...

Jag har bokat in Andrea som personlig hårfixare på lördag, så det kommer bli en uppsättning av hög klass! Fick även klänningen godkänd så det känns bra.

Imorgon blev det jobb så nu måste jag sova. Men innan klockan slår över till imorogn måste jag också skriva:

GRATTIS PAPPA!!!


Jag gillar att vara ledig

Jag har kommit på att jag nog är ganska bra på att vara ledig ändå. Jag gillar det. Idag vaknade jag i och för sig lite stressigt av larm på mobilen som sa "Klipptid om 1 timma!" Så jag flög upp och in i duschen, åt frukost, bytte om o cyklade till salongen där jag klipper mig. Väl där så kommer jag ju på att jag flyttat tiden till nästa vecka...

Men jag cyklade och köpte små kakformar istället och bakade syltkakor. MUMS.

Sedan blev det fika med Erik, Jocke, Mariah, JP och Luca. Var kul att träffa alla, var så längesen! Efter det gick jag och letade klänning till bröllopsfesten. Hittade till slut en som är ok. Det är dock inte den på bilden i tidigare inlägg.

Efter det upptäckte jag att kungen (ja riktiga kungen) är på besök....... hos min granne mitt emot, så jag har suttit o spionerat ner på röda mattan och alla vakter. Skulle bjuda över honom på kaffe men när han väl kom ut var det så mycket folk där så jag orkade inte. Gick till Elin istället och fikade te o mackor.

Nu är det paus i matchen Barca-Man C, ska se andra halvlek nu och hoppas på lite barca-magi.

Bil-borden

Här är den omtalade borden som jag hyvlade bort...

Ledighetskommitén här

Vad sjukt det känns att jag är ledig flera dagar och inte har planerat in något speciellt... Jag börjar nästan bli lite rastlös och orolig att jag inte kommer ha nåt att göra. Och jag har bara varit ledig 6 timmar än...

På lördag är det ju ialla fall bröllopsfest för Karl och Jenny. Något jag ser fram emot väldigt mycket, jag tror det kommer bli supertrevligt! Men som alltid är det ju ett problem - what to wear...! Jag har hittat en klänning som jag funderar på:


Vad tycks????

För övrigt hade jag middagsbesök här av Robin ikväll, alltid lika mysigt att få besök av familjen (han räknas som familj), på tal om det var pappa också på snabbvisit i Umeå idag och kom förbi på jobbet och sa hej. Undrar om det var för att han ville till Clas Ohlson egentligen........ Det tror jag.

rotsakssoppa

Imorse när jag vaknade (kl.06.30) tänkte jag bara "Jahapp nu är det höst" för till och med min bastuvarma lägenhet kändes halvkylig... Men jag älskar hösten, det är så mysigt att få ha mössa och tjocksockar och dricka en kopp te... Eller som jag gjorde idag - äta rotsakssoppa till middag. Det är höstigt.

Luca är på dagen 10 månader idag också, så stor! Det firades med en fika på Barista.


Söta Luca är nu bara två månader från 1 år!

Imorgon är det jobb igen. Men sen har jag massor att se fram emot! Bröllopsfest på lördag och helgen efter tillbringar jag i Stockhom med mamma. Det blir en tjejhelg med god mat, vin, shopping och TJEJMILEN. Ousch. Jag är otränad.

Mirakelmedel för att få bra kondis på 1,5 vecka... nån??

dagens fråga...



...kan slänga dem?


händiga jag

Jag är allt bra händig. Har varit ute och plockat massor av bär; Svartvinbär, blåbär och hallon. Och idag har jag bakat bullar, så nu nalkas bullfest hos mig hemma i Umeå!


Plockar blåbär

Sista kvällen i Junsele



Imorgon åker jag hem till Umeå, jag erkänner att jag längtar lite.

snyggt eller snyggt

Nymålat och klart, hittade dessutom en rolig möbel på vinden...




Målar om rummet

Idag har jag påbörjat ett projekt, nämligen att måla om mitt rum hemma i Junsele. Eftersom jag flyttade ut först är det många år sedan jag fick välja rum här hemma, detta innebär nu att jag är förpassad till det minsta rummet, som (för övrigt är Jockes barnrum och) har grön/blå väggar med en bord i mitten, med rallybilar på. Jag har knappt varit hemma på länge och därför inte haft något val annat än att sova i detta hemska rum. Men nu är det slut med det. Jag har skrapat/hyvlat bort borden, spacklat över den och sedan målat om hela rummet! Nyansen blev creme och det ser ut att bli mycket bättre än innan.

Sitter nu och funderar på en väggschablon av något slag och hittade en jätterolig sida med sånt: Schablononline.se

Jag lägger upp bilder när det är helt klart, med nytt golv och allt (kanske blir till jul..... ungefär), golvet ska bli antikek. EK EK EK, I love it.

Imorgon åker jag upp till vårt torp och letar coola möbler till rummet i alla fall. Sov gott!

Kul helg!

Nu är det lugnt i Junsele igen, Umeågänget har åkt hemåt. Det har varit en sjukt bra helg, sol, bad, vattenskidor, Ante i båtdräkt, Andrea körsbärstomat, Ramona-raggaren, Mathilda showed her skills i wakeboard, grillning, caipiriñha m.m.









Nu ska jag chilla, äta grillad grillkorv med pommes och sedan baka hallongrottor!

over and out

soldans

Superskönt väder här nu, satt i parken en stund och drack en islatte efter jobbet. Hoppas det är så här bra väder till helgen när vi ska åka till Junsele och åka vattenskidor, grilla, chilla och dricka öl...

Jag beordrar härmed alla att dansa soldansen inför helgen.

Back to work

Nu är det slut på det roliga och hjärnan är på autopilot igen. Jobb, jobb och jobb. Har dock lyckats byta till mig så jag slipper stänga några dagar.

För övrigt är man sjukt handikappad utan internetbank! Usch.

GRATTIS JP!

Ännu ett år äldre nu...

Jamaica memories


Det här är Jamaica 09 för mig och Andrea...

Min helg

(Lekar på G, födelsedagsbarnen är lekledare...)

Lördagkväll med födelsedagsfest i solskenet, avslutades på Rex med massor av dans...

(Servitören på Barista...ser lite konstig ut!)

På söndagen, min lediga dag, så blev det fika på Barista och bara lugnt. Får se vad kvällen erbjuder...

RSS 2.0