Gott Nytt År

Sista dagen på året. Hej då 2010! Det har varit ett bra år. Började med att jag vann över Hanna i Singstar precis efter tolvslaget för snart ett år sedan, sedan har det bara rullat på.... 

Turkiet med Erika var sjukt roligt, många minnen därifrån! Skrattar ofta när jag tänker på "Fråga låret" eller "Cola Fanta Wasse" hahaha... (internt)

25-års middag på Allstar med mina bästa vänner, det var så mysigt! ♥

Mathilda och Paul fick en till liten knatte - Elio. Charmtroll utan dess like. Namncermonin var otroligt fin. Utomhus i sommarvädret, med gott fika och många kompisar!

Härliga sommarfester med Andrea, kalaspinglan! 

Tjejmilen i Stockholm med mamma. Då jag träffade Ann, saknar dig! Flytta norrut igen :)

Kärleken - Andreas ♥

England! Måååånga fina minnen och massor av ny kunskap.

London med Ante, sjukt mysig weekend :)

Bristol med Jossan, var så längesen vi träffades. Det gör mig glad att du mår så bra Jossan! Vi ses snart igen.

Min älskade Elin meddelar att hon är gravid. Jag är nog nästan lika glad och lycklig som hon själv! (hoppas barnet kommer på min födelsedag;) 

Sabrerade min första skumpa (ikväll blir det att visa dessa skills!)

Jag hoppas att 2011 kommer bli lika bra och att jag fortfarande kommer att umgås med alla underbara människor som förgyllt 2010.

GOTT NYTT ÅR!

Nostalgi

Tjejkväll hos Elin ikväll!

Kära gamla klasskompisar som Johanna, Ida, Jossan och Elin som man träffar allt för sällan fanns på plats. Här kommer ja nu avslöja våra hetaste topics under tjejkvälls-afton.

1. Elin är redan i vecka 21, vem kommer på tur? Osökt kommer vi in på bröllop - Vem av oss kommer gifta sig först...? Detta verkar alltid bli punkt ett på våra tjejträffar, sedan måååånga år tillbaka.

2. Detta leder diskussionen till ett tidigare vad, och vi börjar fundera på att lägga 500kr var i en pott, sedan tippa på vem som kommer att vara först att gifta sig, den som har rätt vinner allt.

3. Mellanstadieminnen, och varför skaffade våra föräldrar filmkamera!? Alla dessa filmer måste återupplevas i form av en ny reunion med nostalgi-films-tema. Vi gruvar....

4. Midsommar, påsk eller nästa jul? När ses vi igen? Alltid oklart.

Juldag och Annandag

Igår var det äntligen lite varmare, "sommarväder" som min granne uttryckte det! Endast -15ºc. Då blev det långpromenad och sedan traditionsenlig utgång med Junsele-vänner! 

Jag, Jocke och Jossan hade lite för-disco på Jockes rum här hemma innan vi joinade resten hemma hos Emil. 

Jag lockar håret och Jocke leker med kameran, så kul man kan ha va...


Idag blev det lugnt bara, nu börjar jag längta hem till Umeå igen. IKSU! Sjuuuukt sugen på att träna. Men nu är det tydligen dags för en match i TP igen. 

Vi ses snart mina kära Ume-kompisar!

Julhälsning

Här kommer en julhälsning från Lillegård Hills! Vi firar julafton med -35ºc ute, även dagar som denna behöver lille Chapi en promenad. KALLT!











GOD JUL ♥

Nackspärr

Har överlevt Göteborg, trots indisk mat och mycket shopping. Nu sitter jag i Junsele, där det för övrigt är -28°c ute just nu! KALLT. 

Igår var det en mycket spännande dag - bilresa i ca 11 timmar! Det kan man tycka är lite för länge. Jag och Chapi var lite uttråkade mot slutet. Dessutom har jag fått nackspärr i den bästa kombinationen med någon halv-förkylning...

Idag blir det julgodis- och julbrödsbak och andra inomhussysslor. Imorgon blir det rimstuga de lux!

Göteborg

Sista dagen på universitet idag. Tenta. Och nu är det gjort... Konstigt att inte plugga längre, vad gör man då, hur fungerar man som "normal" och inte student? 

Jag börjar i alla fall med en tripp till mina kära föräldrar i Göteborg, åker om ett par timmar. Hoppas bara att ingen flight är inställd p.g.a. snöoväder, det snöar en hel del här!

Nu blir det lunch och sedan chill. Ha en skön helg allihopa! :)

Tråkmåns

Det är jag som är tråkmåns idag.

Jag är less, trött och otrevlig. Som det känns just nu blir det lite paus på bloggen, för allas skull :)

När jag har jullov kommer jag uppdatera igen!

Mycket osagt

Sista dagen här i Manchester. Jag har packat allt och ska åka till flygplatsen om ca 20 minuter! Jag har inte hunnit skriva om allt roligt här på bloggen. Liverpool, houseparties, middagen igår m.m. 

Men nu är det som det är. Jag har fixat alla julklappar mer eller mindre, någon enstaka kvar :) Och imorgon bitti vaknar jag hemma i min egen lägenhet igen och då blir det lite julpynt, lucia m.m. Ska försöka hinna träffa alla Ume-kompisar nu under veckan...

På fredag bär det av mot Göteborg :)

Hej då Manchester! Over and out.

Nobelmiddag

Angående detta tidigarenämnda lussekattsbak, så var det en väldigt lyckad kväll faktiskt... Även om inte lussekatterna blev så lyckade. (Eller ens ätbara...)

1. Vi kunde inte hitta kesella... Eller saffran... 
2. Bakar inte folk med färsk jäst i detta land?! Svar: NEJ. Här används torrjäst - pulver.
3. Vi försöker oss på en "bakmaskin", tydligen är det så man bakar här. Men efter många om och men, mycket letande i manualen, hjälp av Emma's värdpar och lite research så inser vi att bakmaskin är en dålig idé.
4. Degen som ska jäsa 30 minuter, ser lika platt, vit och tråkig ut efter jästiden.
5. Vi slänger i mer jäst (jävla torrjäst! Man vet ju inte mycket man ska ta...) och lite mer fake-saffran som Emma´s familj hade hemma (som inte färgar degen gul eller luktar som riktig saffran)
6. Degen jäser ändå inte, så vi bakar ut den till bullar i alla fall. Penslar, jäser o gräddar.
7. PROVSMAK! Emma offrar sig. Hennes mun påminner om en disktrasa som vrids ur samtidigt som ögonen försvann någonstans långt in i huvudet och det ryker grönt ur öronen (lätt överdrivet)
8. De går inte att äta. Smakar bara salt! Varför??? 
9. Efter att värdfamiljen också fått provsmaka på playdo-deg-bullarna så inser vi att vi tagit salt istället för socker.

VÄRDELÖST. Inga katter, men fest ändå:

Vi hade en egen liten Nobel-middag igår kväll med värd-familjer, lärare och klassen. Känns lite tokigt att "middag" serveras kl 21 på kvällen, men det gick uppenbarligen ändå.

Det var mycket live-musik (julsånger och jazz), skratt och vin under kvällen. Sedan började vi förstå att vi faktiskt ska lämna denna fantastiska stad, våra underbara lärare och alla trevliga värd-familjer nu. Lite sentimentalt blev det där mot slutet, trots att de flesta har liiiiite hemlängtan just nu.

Här är några bilder från vår lilla julfest.


Lina jag och Stefan håller på hitta på bus


Fråga inte


Fina i Engelska färger


Anton spelade och sjöng


Vicky, Anton o Lina


Olof spelade också och sjöng

lussigt

Sitter och hetsäter yoghurt här hemma hos Emma. Fyller på med energi efter träning...

Ikväll blir det minsann lussekattsbak de lux by Emma o mig! Absolut helt garanterat 100% russinfria. Några ingredienser var lite "annorlunda" här, så vi ser väl vad detta kan bli :)

Ska för övrigt sova över i Chorlton ikväll - imorgon Beatles muséet.

What to say...

Vart ska man börja... Hazel är tillbaka. Hon pratade för mycket förut - nu har hon tappat sin hörapparat (som hjälpte föga) i Nepal så nu är det verkligen bara envägskommunikation som gäller här hemma. 

Imorgon är min sista dag på MMU (Manchester Metropolitan University). Presentationer om kulturer samt utvärdering! Sedan blir det shopping, julbak, träning, lingvistikplugg och Emma-häng. Ok, jag vet att kanske inte allt det där får plats på en eftermiddag/kväll men vi testar i alla fall. 

Undrar vilken sång jag ska sjunga på vår julavslutning...? All I want for Christmas kanske...? Den är ju lätt - kommer nog låta gudomligt om jag skulle stämma upp i den.
Jag fick för övrigt en satsumas (aka SATTE här i Manchester's inre kretsar) av Hazel's polare Jill ikväll, den var god.

Lediga dagar

Ibland så tänker jag att jag skulle få otroligt mycket vettigt gjort om jag bara var ledig hela dagarna.

Det finns ju inget bättre än när man är ledig, vaknar tidigt - utvilad, äter en skön god frukost och sedan har massor av energi och fokus på plugg, städning, bakning eller vad det nu finns att göra. Sedan träna när man känner för det och sedan få ännu mer energi till att göra en god middag och läsa om nåt intressant eller bara umgås med någon rolig människa. Det är nog de bästa dagarna.

Idag har jag fått massor av bra saker gjorda, som jag inte hade gjort om jag inte varit ledig. Dessutom mår jag prima, är utvilad, nytränad, nyäten och nöjd.

Nu längtar jag lite till måndag :)

Julsånger

Uppdatering

Igår var det en av mina favoriter! Var på musikal/teater. A Christmas Carol, baserad på Charles Dickens. Den var otroligt bra! Bästa teatern jag har sett hittills. Och så är den så hemsk och sorglig och lyckligt slut. 

Idag inväntar jag en rörmockare som ska fixa nåt fel vi har nere i köket. Men det strular bara... Vi har försökt boka in honom i en vecka nu, men idag kom vi på att fel husnummer är registrerat på Hazel, så det är problem. För vi kan som inte ändra det heller, och hon är ju i Nepal fortfarande.

Vi får väl se hur det går! Jag är hemma hela dagen i alla fall och pluggar så det är bara att hoppas att han dyker upp.

På fredag åker jag till Liverpool! Då blir det Beatles-muséet m.m. Och på fredagkväll har vi julfest med klassen, lärare samt värdfamiljer. Vi ska bjuda på nåt spex a la svensk jul, men vi vet inte vad än...


Härlig uteservering, blir man inte lite sugen på en milkshake...

Nu blir det projektplugg, sen träning :)

HardRock

Igår var det julklapps-shopping på schemat. Känns bra att ha det gjort. Undrar bara hur allt ska få plats i väskan när jag åker hem....?

På kvällen gick vi till Hard Rock Café och drack strawberry daiqiri och spanade på folket - häpnadsväckande. 

Tyvärr var det rätt liten bar och alldeles för få sittplatser så vi drog vidare eftersom vi bara fick stå upp hela tiden (vi är ju gamla och bekväma/lata). På nästa pub fick man önska 3 låtar i rad om man betalade £1 - det va nice!

Slutade även där med dåliga skämt, för mycket alkohol och en massa fula bilder.

Dagens mission blir träning, handla mat och städa mitt rum lite... Ha en skön söndag!




Haworth

Åkte till Haworth över dagen, tanken var att vi skulle se sytrarna Brontë's hus samt vandra i bergen/kullarna där i trakten. Tyvärr var vädret lite ostabilt så vandringen fick vi stryka. Istället blev det National Media Museum i Bradfrod. 

Haworth var mysigt och pittoreskt. Här är några bilder.

Taggade till max. På väg till huset...


Centrum.


Lina på shoppingrunda


Kakor


Liten blombutik


Smarrigt :)


TV-spels nördar på media museet

Nya skor

Hemma tidigt idag. Härligt med lite omväxling! 

Tänkte sätta mig och se julkalendern nu på SVT play (mycket bra uppfinning - cred till svt som har så att man kan se deras program även om man befinner sig i andra länder. Något TV4 INTE har!). Såg första avsnittet av julkalendern igår, verkar helt ok!

Har köpt nya skor idag. Ännu ett par - jag vet att jag är hopplös. Men hade rätt mycket flyt, hittade ett par skor i Bristol på Dorothy Perkins men de var slut i min storlek så jag tänkte kolla om de fanns här i Manchester. Gick dit idag och kunde inte gå miste om att jag valde rätt dag - skyltar med "Endast idag upp till 30% rabatt". 

Skorna skulle egentligen kosta £48 men det var 20% rabatt! YES tänkte jag hur bra var inte det... Så kommer jag till kassan och tjejen i kassan räknar som en kratta och tar endast £20 betalt! My lucky day :)

Ikväll blir det plugg, imorgon åker jag till Haworth.

Lussekatt

Jag har kommit på vart man manipulerar värmesystemet i huset! Det går vanligtvis på timer, och värmen stängs mitt på dagen och under natten. Men nu har jag börjat ändra så att värmen är på hela natten - SÅÅ mycket skönare! Jag sover som en kung nu. Behöver inte längre vakna av att hacka tänder. 

En vecka tills Hazel kommer hem. Undrar vad hon pysslar med i Nepal just nu...

Ikväll var jag på mitt första engelska spinning-pass också. Det var riktigt bra - över förväntan. Jag har dock extremt låga förväntningar på allt kring detta land och dess befolkning. Men nu är jag helt slut i kroppen! 

Det är faktiskt rätt mycket snö som ligger kvar här nu. Kaoset är ett faktum. Jag är chockad att inte universitet stängt. På fredag åker vi ut på landsbygden igen och ska vandra lite och se gamla byggnader, låter tråkigt kanske me ndet är väldigt intressant!

Vår klass har konstaterat att islam inte är något för oss efter gårdagens besök i moskén känner jag mig otroligt chockad och mättad.

Nu sova! Ska drömma om glögg.

RSS 2.0