Skönt med ledigt

Har haft några riktigt härliga lediga dagar nu innan jobbet börjar på allvar (imorgon). Har spelat beachvolley, hängt i parken, kalasat, solat och grillat. Här är några bilder från min mobil...

Här är en iller som jag och Ante såg när vi satt och solade på bryggan.
Den kom som bara och simmade förbi o sa hej.

Midnattsol (nästan iaf) när jag gick hem från Sofiehem en kväll.

Grillmeister Ante, som stjälper mer än han hjälper...!

Luca och Andrea fixar i trädgården ♥

Mysig helg

Har haft en jättemysig helg och hunnit träffa de flesta faktiskt. Har dock varit lite stressigt och det känns skönt att vara hemma i Umeå nu.

Några av bilderna.

Nattmacka

Har precis kommit hem efter en mycket trevlig kväll. Var först hos Johanna på grillfest, var så roligt att träffa alla kära vänner som man allt för sällan ser numera... Gott grillat och en fantastisk jordgubbstårta på det. Supernajs.

Sedan hamnade jag hos Emil. Där var det många galna typer som stod för underhållning. Blev kvar där tills nyss, har spelats gitarr (inte jag alltså) och berättats sjuka historier...

Nu är det dags att sova. Skönhetssömn. Tänkte bara lämna detta inlägg som en liten nattmacka :)

Känns skönt att midsommar är över. Det var en bra helg! Återkommer med bilder. God natt ♥

Glad midsommar!

Igår var det alltså midsommarafton, eftersom jag inte äter sill så tog jag i alla fall en snaps. Det var det äckligaste jag smakat på väldigt väldigt länge... Så länge jag kan minnas faktiskt. Det var något min kära far hade köpt med sig hem från Österrike. BLÄ.

Under dagen, alltså innan snapsen, så körde jag Jocke's bil runt runt och skjutsade folk överallt. Sedan vid kl 15 på eftermiddagen så skyndade jag hem och tog första ölen. Det var 22 grader varmt och blå himmel! Så skönt både att köra cab och att dricka en kall öl i solen.

Senare blev det knytkalas hemma i Lillegård. Alla blev otroligt mätta och sedan fortsatte festen ute. Riktigt lyckat!

Idag fyller min kära bror år, han mår inte direkt kanon efter gårdagens bravader, men så fort han piggnar till blir det fika i massor. GRATTIS JOCKE :)
Ha en skön midsommarhelg!
Kramar


Paus

Nu ligger jag på en TUNN madrass i Jockes lägenhet. Det är 25grader varmt ute och blå himmel. Alla fönster är öppna. Jag har städat ut hela köket denna morgon, är faktiskt inte så mycket kvar att städa sen. Ska gå på stan i eftermiddag.

Men jag börjar undra hur allt ska få plats i bilen på vägen hem... Det blir morgondagens projekt!

Kissnödig på planet.

Sitter just nu på Arlanda, Sky city. Inväntar ett tåg som ska ta mig vidare till Norrköping och min käre bror. Men det är en 45min kvar ungefär... Fick middag hos Mathilda o JP efter jobbet, och såklart lite kaffe också. Det var ju inte så smart innan jag skulle flyga. Precis när vi ska lyfta så blir jag jättekissnödig. Så typiskt! Jag gillar inte folk som går på toaletten hela tiden på plan, eller som måste gå så fort lampan släcks (jag brukar tänka har de ingen som helst framförhållning! Man kan väl gå innan man lyfter) så av tjurighet så satt jag och höll mig i 50min.

Klantigt!

Grillfest på Sofiehem. Jag har laddat hela dagen, tog upp kycklingfilé i morse, marinerade och fixade. Köpte champinjoner och gjorde svamp-spett. Glömde både kyckling och svamp hemma när jag kom dit! Klantigt!

Som tur var fanns det mycket mat där, så jag blev mätt ändå...

Sedan på vägen hem flög en fluga in i mitt öga! Sjukt fult, det sved.

Perfekt regndag

Idag när jag slutade jobbet gick jag, Ante och Patrik till Allstar och beställde en öl och såg på VM-matchen (Ghana-Australien). Sedan beställde vi in en fajita pita på det! GOTT.

Efter det gick vi och handlade godis, sedan åkte jag upp till Sofiehem och busade med Luca lite, blev bjuden på smarrig latte gjord på äkta Jamaicanskt Blue Mountain Coffee... Lovely! Såg nästa fotbollsmatch där. 

Nu återstår bara att se How I met your mother och somna tidigt. Kommer vara pigg och fräsch imorgon på min lediga dag! Det var en perfekt sommardag, trots regnet.

todilooo

Nyss hemkommen från jobbet. Ska strax till Andrea på födelsedagsfika! Kommer bli super, massa goda bakverk! 

Man kan säga att det spöregnar här nu, riktigt riktigt SPÖREGN. Det låter som att det känns som att det gör väldigt ont att sticka huvudet utanför dörren. Undrar om det inte blir översvämning snart....

Nu måste jag fixa lite smågrejer innan jag ska äta fika-middag! :)

Den här får mig att vilja dansa!
Shakira - Waka Waka

Pepp!

Lite trött när man kommer hem från jobbet kl 20 på kvällen... Men ikväll ska jag packa, tvätta, städa, kolla jobbschemat, m.m. så jag får lov att peppa mig själv lite.

Spose - I'm Awesome

Schysst kille.

Idag på jobbet kommer en mamma in med sin son.

Det första pojken frågade mig är "Vill du ha en råtta? Vi har råttor hemma."

Jag svarade att jag nog inte ville ha någon råtta just nu. Då blev han som tyst, så mamman försökte förklarande säga: "Ja men berätta varför vi har råttor hemma". Pojken säger då: "Vi gasar ihjäl dem!"
Mamman blev lite smått generad och frustrerad: "Mm... varför gör vi det?" Till slut klämmer pojken ur sig: "Vi matar ormarna med dem... Jag och min bror brukar slåss hemma!"

Hahaha, snacka om trotsig unge. Sa allt en mamma INTE vill att han ska säga!

Ute o cyklar

Fullt ös
Har varit ute och cruisat på min rosa cykel ikväll. Var visst inte ensam om att ta med cykeln på en kvällstur, stod en person mitt på Svingen med sin cykel och en starköl och njöt av den vackra utsikten... (tågräls o höghus) Men jag har inte dragit upp byxbenet på bilden för att det var varmt (svinkallt!)...

Tyvärr så fastnade byxorna i kedjan. Resultat:

Typiskt på fin-mjukisarna...

... Helt ärligt så maxade jag hela vägen från Sofiehem efter matchen. Helt slut! Ingen kondition här inte..

Sommaren är här

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Är nog på båten i Betarsjön (Junsele), hemma i Lillegård, någon park här i stan med goda vänner eller på stranden (gärna en med beachvolley-plan)... 

2. Hur spenderar du hellst den perfekta sommardagen?
- Vaknar av att det är soligt ute, packar ihop picknick-fika och åker upp till sjön, där åker man båt, vattenskidor o wakeboard hela dagen varvat med fika och beachvolley. På kvällen är det grillkalas med alla kära vänner och några kalla öl, kanske lite kubb eller brännboll. Mygg existerar INTE på min perfekta sommardag.

3. Vad lägger du helst på grillen?
- Oxfilé eller kyckling, samt grönsaksspett.

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Wish I had one ;) Semester alltså. Är ledig en vecka över midsommar, den spenderas i Junsele med familjen. Annars blir det i Augusti en helg i Lillegård med Umeå-kompisarna och en helg i Stockholm i slutet av Augusti.

5. Dina bästa sommarfärger?
- Marinblå och vit eller någon skön nyans av rosa.

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-
Jordgubbar! 

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Första veckan på sommarlovet (typ varje år?) då man bara låg hemma i hängmattan och åt 10 glassar i rad i solen i väntan på att kompisarna kom med cyklarna för att sedan cykla till sjön.

8. Havet, sjön eller poolen?
- Alla har ju sin charm, men havet o sjön är ju mysigast.

9. Vad väljer du i glassbaren?
-
Päron- eller blåbärsglass om det är kulglass. Men annars föredrar jag PIGGELIN!

10. Vart går din drömsemester?
- Afrika eller Hawaii kanske?

Fixar-Jenny

Ledig dag.

Mina planer var att koka rabarbersaft (tog med mig rabarber från Junsele), se Holland-Danmark, och fixa ett lås samt cykelkorg till min cykel! 

Gick till Clas Ohlson och köpte cykellås, cykelkorg och ett litet lås till cykelkorgen också. 500kr! Tråkiga utgifter... Sedan skulle jag bara köpa en silduk som man använder när man gör saft. Men det fanns ingenstans! Frågade på CO, Åhlens, Hemköp, Konsum och Ica Gourmet. Så det blir nog ingen saft idag!

Håller i alla fall på att STYLA min cykel för fullt nu (sätta fast låsen o korgen + tejpa fast ett lyse), så jag ska lägga upp en bild sen. 

Nu börjar snart andra halvlek igen. Back to football!

Heja Tyskland

Idag har jag målat skafferiet på vårt torp - det är ett "walk-in-skafferi", som numera är helt vitt invändigt!


Nu sitter jag och dricker te och ser på fotboll nu... Tyskland leder med 2-0, inte helt otippat. Jag har lite svårt att heja på något lag i VM när inte Sverige är med, men har bestämt mig för att heja på England ändå. Jag ska ju bo där ett tag i höst. Men det är inte helt från hjärtat måste jag erkänna...

Kom nyss hem till stan igen, blev buss ändå! Så drygt att åka buss. Men nu är jag i alla fall hemma, och fick med mig en cykel dessutom! Känns riktigt bra att ha en cykel igen. Denna gång satsade jag på en rosa mountainbike, inte så stöldbegärlig, HOPPAS JAG!  

Har hunnit slänga in en tvätt också. Härligt att vara ledig imorgon...

Red Red Wine

Tar ett glas rött och äter kex och ost till. Aldrig fel.

Jag och Maja funderar vad vi ska göra till middag imorgon, sugen på att testa något nytt... Förslag?

Sommar och sol

Idag efter frukost på altanen så gick jag och Chapi på en promenad. Så varmt och skönt ute! Chapi badade till och med...

Mobil-bilder från promenaden

Nu är det bara att göra mig i ordning för lunch på Bageriet med mamma och pappa...

Junsele

Så äntligen var man här. I Junsele. Varje gång jag kommer hit den här årstiden så tänker jag hur fint det är, med massor av grönt överallt och små söta hus längs landsvägen. Och så tyst. Det är verkligen lugnt här.

Först bjöd mamma på pannkakor med hjortronsylt och grädde när jag kom hem (var hungrig om en gnu!), sedan åkte vi till fam Rönnberg och fick kaffe. Maja var hemma där med Mörka, så Chapi fick busa massor! Satt ute på altanen och fikade, så sköööönt! Sommarväder.

När vi kom hem tog jag och mamma en promenad, jag har så mycket energi nu när allergin är bättre, så mamma blir redan galen på mig. 

Avslutade kvällen med en kopp te i köket, mamma, pappa, Chapi och jag. Och alla utom Chapi satt vid varsin dator - socialt o mysigt..!

Bussig

Första dagen på året (som jag är hemma i Sverige) när det är sol och inte svinkallt, då sitter jag på en buss med alldeles för mycket AC på- iskallt! Blir jag förkyld kommer jag bli galen. Är så otroligt trist att åka buss, vad kan man göra?

A nice dress

Som sagt, ledig tid i eftermiddag. Jag sitter och dricker kaffe och spanar in kläder på internet. Är typ pank (dvs student) så det blir ingen shopping nu, men jag drömmer... Och delar med mig av mina favoriter:


Härliga sommarklänningar! Dem gillar jag...

Hittade några fina skor också... Vill ha alla!

Fru kost

Slutat jobbet för dagen, känns gött!

Hade en perfekt morgon idag, det innebär att man har mycket tid på sig, men inte för mycket så att man hinner bli trött innan man ska gå. Satt och åt frukost i ca 40 minuter, ovanligt länge.

Dagens frulle. Mycket sylt... mums!

Såg på Nyhetsmorgon samtidigt, det var dock mindre bra idag. Handlade om hur man ristar i sten och att stenåldersmänniskor klottrade... Ja, ni hör ju själva hur det låter. Inte speciellt intressant ens för mig som annars gillar konstiga grejer... Ibland kan jag fundera vem som bestämmer vad de ska ha med i det programmet. Och andra program. Blev det en miss idag så de klämde in det där i sista minuten, eller (som jag verkligen inte hoppas) hade de planerat in det?

Junsele-weekend

Imorgon jobbar jag bara till kl. 12, det känns skönt! Sedan jobb på torsdag, och på torsdagkväll åker jag hem till Junsele! Jag har verkligen ansträngt mig för att hitta skjuts hem, men det har inte varit framgångsrikt direkt. Så nu blir det buss, och så får snälla Robin hämta mig vid bussen då mina kära föräldrar är ute och reser (för ovanlighetens skull!).

Men vi kommer antagligen hem till Junsele ungefär samtidigt, så det blir en mys-helg som förmodligen kommer innehålla: God mat, träning med mamma, grilla, träffa Maja och Mörka (Majas hundvalp), mys med Chapi, och massor med viiiila!

Nu ska jag bara sitta i soffan och se på TV och äta en nektarin faktiskt. Min allergi är mycket bättre nu!

Gottigt

Nu har jag gjort om lite utseende på bloggen igen, men blir aldrig riktigt nöjd. Eller orkar aldrig ta mig tid att fixa så att jag blir nöjd. Men omväxling i alla fall!

Har varit på middag hos Ramona ikväll, supergod köttfärssås. Så blev det godis o kaffe till efterrätt. Tack ♥

Snart är det dags för mig att sova innan morgondagens "mördarpass" (8-19.10)... Men det känns faktiskt bara kul med jobbet än så länge! Ny kampanj på G, samt säljartävlingar som jag INTE kommer att förlora :) Fina priser står på spel - kom o köp Addictionklockor av mig vettja!

Fantastic

Har jobbat sedan kl. 8 imorse, hade dock ett jobb-möte också. Men nu är jag ledig resten av dagen! Det blir de underbara roliga sysslorna som man inte har tid med annars som står på schemat; Diska, städa, tvätta...

Är på så bra humör idag, allergin känns bättre och det gör så stor skillnad. Jag har hur mycket energi som helst! Så himla underbar känsla. Inget kan förstöra min dag nu :)


Fina flickor

Här är några bilder från gårdagens vinkväll hos Andrea.

Maria, Andrea och Ramona

Happy Feet


Jordgubbar...

Igår kväll blev jag bjuden på rosévin och jordgubbar hos Andrea, så somrigt! 

Och så fyllde ju min kära respartner Erika år igår! Tyvärr flydde hos stan, så jag fick inte möjlighet att gratulera henne "på riktigt", men hoppas att hon hade en bra födelsedag :)

Hurra Hurra Hurra Hurra!

4 juni 2010

Grillkväll på Sofiehem. Mathilda är verkligen höggravid nu, bebisen kan komma när som helst! (Om den vill va tidig) God mat och marängswiss till efterrätt. Skön fredag.

Några härliga bilder från idag:

(Mylo,) Jag o Luca myser i solen... Eller jag myser i alla fall ;)


Mathildas mage (3 veckor kvar), Luca steker, Mathilda fixar dessert!


Luca krattar rabatten, Andrea o Luca busar

Skenet bedrar

Jag vill härmed utfärda lite av en varning till alla som tittat ut genom fönstret idag och sett solsken, de gröna träden och den blå himlen. Gå inte och tro att det är varmt ute! Det blåser iskallt. 

Jag har gjort översättningstenta idag. Det gick sådär. Är inte nöjd själv, hoppas att det blir ett G! Jag tappade flera ord, orkade inte tänka alls och hade skrivkramp efter halva texten. Och så snorade jag ner första texten så jag var tvungen att skriva om allt (hade kanske skrivit 4-5 meningar). Jävla skit-pollen! Jag HATAR det.

Nu är jag snart klar med allt som ska in och det innebär sommarlov. Eller jag börjar ju jobba imorgon redan, så det blir inte mycket lov... Men inget mer skola på ett tag i alla fall!

Snorkråkor också

Dags att lägga sig och få lite välbehövlig sömn innan morgondagens tenta. Hade snabbesök av Andrea och Ramona (och Ante) ikväll, blev ett tea-party. Eller i alla fall tea.

Jag har fyllt i ansökan om studierna i England, samt tagit foton i foto-automat för att skicka till universitetet samt värdfamiljen. Hade fått instruktioner om att köpa ett vykort som matchar min personlighet och skriva några rader till min (än så länge unknown) hostfamily. Det blev ett med prästkragar på, Andrea's val. Hon övervägde att ta ett med en ekorre på och texten 'Hej', eller ett med en älg, hjortron och en träkniv med texten 'Norrland'. I sammanhanget är jag glad att det blev blommorna!

Nu är det inte länge tills Jocke flyttar norrut, kommer bli kalas-bra att ha bror i stan! :)

Äppel Päppel

Idag var det presentationer på uni. Jag tappade rösten precis innan jag skulle göra mitt, kändes toppen! (Gick ändå hyfsat) Jag höll presentation med härlig whiskey-stämma.

Imorgon är det dags för tenta, men ännu viktigare - efter tentan är det SOMMARLOV!

Träffade Annelie för lunch idag, hennes mage har blivit lite formad som en basketboll... Lilla bebisen där inne växer så det knakar. Fick även en snabb uppdatering om vad som hänt med Smålands kålrötter de senaste århundradena - hon pluggar historia.

Nu, åter till min kära uppsats, som ska bli klar innan middagen! (har jag tänkt...)

Student

Många tror att det är så härligt att vara student, och det är det.

Men det finns vissa nackdelar. Är man van att vara ledig mycket och kunna planera allt man gör på egen hand, så blir det riktigt drygt att plötsligt ha mycket att göra och välfyllda dagar med sånt man inte valt själv. Det finns också en, faktiskt, ännu större nackdel. Pengar. Man är ju konstant pank eller näst intill pank. Det är förjävligt.
Jag längtar efter ett jobb. På heltid. Då vet man vad som väntar, och man behöver aldrig oroa sig för att ha fritid på dagarna eller inte få några pengar i slutet av månaden.

Ibland önskar jag att man kunde ha jobbet som en hobby och alltid ha pengar och bara göra roliga saker... Då skulle jag med nöje skriva en uppsats då och då, och mer än gärna läsa massor av böcker.

Men snart är det sommarlov :)

How great

Vaknade imorse av att jag blöder näsblod, big time! Kanon med vita sängkläder... Bara att hoppa upp o slänga allt i tvätten. Grejt start. Ögon svällda och halsen också - börjar höra till morgonvana nu.

However, (<--det där har jag fått in på rutin nu när jag skriver uppsats) dagen har varit kanon i övrigt! Superfint väder, hängde på stan med tjejerna, fikade på ute-servering, satt i parken och mådde kalas. Sådana dagar laddas man verkligen upp med energi. 

Mathilda köpte en jättefin skjorta som hon ska ha på studentfirande, Andrea hittade fina jeans, alla nöjda och glada. 

Nu ska jag fortsätta med det mindre roliga; Essay. Men det känns ganska lätt när man gjort nåt roligt innan!

Hmmm...

Den här kom upp nyss när jag kommenterade... 


Manchester

Nu är det klart att jag åker till Manchester i höst...

Bilder från Wikipedia

Nu måste jag bara komma på ett lämpligt projekt-arbete att göra under tiden jag är där. Om vad som helst! Mina kurser som jag kommer läsa där är: ("British Studies Programme") History - Manchester; the industrial revolution; the British empire, Popular culture, Education, Politics, Multicultural Britain, Cultural Identity & English literature. Och så Project work då.

Bra start?

Känns det som att din dag börjat dåligt, du mår dåligt och allt går emot dig? I så fall läs detta... Min morgon:

Vaknar med igen-svällda ögon, ond hals och tröttare än tröttast. Men måste kliva upp för kl. 10 börjar ett viktigt möte på uni. Kliver upp halv 9, tvingar i mig frukost, varje steg är en ansträngning. Ser ut som en mupp med utslag och svällt ansikte (näsa/ögon). Kollar en extra gång om det var kl. 10, japp! Tar lite extra allergimedicin idag, samt Kan Jang och en ipren (hoppas att det kommer lösa allt). 

Kommer upp till uni, ser ingen i min klass, går till expeditionen för att kolla vart vi ska vara. Vem möter jag där? JO, litteraturläraren som jag är rädd för, samt vars utvärdering jag sket i igår...! Grejt. Nu hamnade jag nog på ännu mer minus där...

Till slut visar det sig att mötet är kl 12.15-13. Jag går väl hem igen då... Hade just precis fått ner pulsen o andningen efter promenaden upp dit! 

Tror ni inte då att när jag går hem och knappt kan andas, så är det SÅKLART någon som håller på klippa gräset precis bredvid gång-vägen. Försöker någon ta kål på mig?

Tur att det i alla fall är fint väder...

RSS 2.0