snart hemma igen

Idag är sista dagen i Norrköpng, imorgon åker vi hem. Dock blev inget riktigt som planerat, och vi måste tyvärr åka tåg hem! :( Bilen är paj.

Det roligaste med det hela är att jag har köpt en stor lampa och ett skrivbord på IKEA som vi nu måste ta med på tåget... Som om vi inte redan hade alldeles för mycket packning!

Tur att det bara är några timmar vi får vantrivas och försöka ta oss fram med allt detta. Imorgonkväll kl. 20.00 beräknar vi vara hemma i stan igen! Längtar...

fy vilken dag

Idag är en tråkig dag. Jag är less, sur och otrevlig.

Plugg, plugg, plugg... Speciellt roligt är det inte, det enda positiva med denna kurs är att jag förhoppningsvis får ett jullov! Som jag längtar... Och när Mathilda skickade sms om julpyssel idag så kändes det som att det inte är såå länge kvar. Snart får man börja äta pepparkaksdeg och hänga upp adventsstjärnor.



Rapport från Östergötland

Alltså här är det fullt upp från morgon till kväll, alla dagar är planerade. Nu ska vi snart på stan och kolla fotbollsskor och jag ska kolla träningsskor. Imorgon är det fotbollsträning och på onsdag squash.

Det är pissväder här och vi var på IKEA igår, jag gjorde lite små fynd - alltid trevligt!

Nu är det dags att kila, ciaaoooooo!


aj aj aj!

Årets osynliga islager har kommit på asfaltsvägarna i Umeå. Speciellt kanske cykelvägarna.

Jag klarade mig heeela vägen från Sofiehem till parkeringen utanför mitt eget hus! När jag bromsade för att svänga in så tror ni inte att cykeln vurpade! Jag tänkte ändå snabbt och försökte rädda det genom att få det att se ut som jag hoppade av i farten o svängde runt benet bakom lite snyggt, men fastnade med benet på jävla luftmadrassen som satt fast som en fet boll på pakethållaren! Och då stöp jag framlägnes samtidigt som cykeln+jag ramlade/gled i sidled.

Det gör ont ont ont i armbåge, höft o knä!!!

Jag hatar cykeln nu.

dagens rätt

Ante tror att jag är stressad. Han har rätt (för en gångs skull).

Min stress är inte bra stress, jag liksom gör ingenting när det blir för mycket. Då tänker jag: "Äh jag vilar mig i form"... Vilket ytterst sällan fungerar, sjukt att jag faktiskt vet det men ändå gör om samma sak gång efter gång.
Så ja, det är ungefär det jag gör just nu istället för att diska upp och laga mat.

Fika och Halloween-planering ikväll! Och imorgon ska jag klippa mig. Undra hur...?

Paniken i republiken

Jag har en känsla av panik nu, men egentligen är det inte så farligt...
Imorgon är det dags för en presentation på skolan, onsdag ska jag klippa mig och göra klart ett arbete till på torsdag, och torsdag är det presentationer igen. Och på torsdagkväll kommer mamma och pappa upp, för att de ska flyga från Umeå på fredagmorgon (för övrigt ohumant tidigt!). Och på fredag ska även jag åka till Norrköping, där jag sedan ska vara en vecka.

Så det jag har att göra denna vecka är: Städa, plugga, klippa mig, hämta väska på vinden, packa, handla mat och träna. Och kanske hinna umgås med mina kära vänner så jag inte saknar dem så mycket när jag är bortrest... :)


lördagsgodis

Nu är temat till Halloween bestämt: Nationaliteter. Det ser jag fram emot!!! :)

Nu ikväll ska jag till Elin och dricka kaffedrinkar och äta godis... Det blir trevligt.

 


Grattis Luca på 1-års dagen!
Såå stor nu, vad snabbt det gått...


Viktiga tankar.

Jag har en smart dag idag.

Har varit på skolan hela dagen idag. Jag hade som i hemlighet tänkt skolka från eftermiddagens litteratur-lektion, eftersom jag inte hunnit läsa allt som skulle läsas till idag. Men när jag ändå var där så gick jag dit i alla fall. Och det var bra för det kändes verkligen bra efteråt. Ungefär som jag hade gjort nåt riktigt bra med att gå dit (typ välgörenhet).
Slutsats: Jag ska börja tänka oftare att jag kanske ska skolka, och sen ändå gå dit.

Jag tänkte också på en annan viktig grej. När jag var på sjukhuset sist var det riktigt tråkigt med all väntan (min tid är dyrbar) och sen när jag väl fick komma till doktorn så har hon ändå inget vettigt att säga.
Och den läkartiden har jag väntat på i 12 månader! 300kr - borta. Jag tycker man borde få reklamera läkarbesök. Jag vill ha tillbaka pengarna.

Hur som helst, nu har jag hunnit träna också, och ätit middag. Så det är väl dags att tentaplugga lite... (hoppas jag har en smart dag imorgon också)

Cupcakes

Håller på baka muffins nu, chokladmuffins.

Känns som de kommer bli grymt goda faktiskt... (Smeten var delicious!) Så snart blir det te, muffins och min bok.

 


 

Chokladmuffins


4 dl        vetemjöl
1 tsk       bakpulver
1/2 tsk   bikarbonat
1/4 tsk   salt
1 ½ dl    kakao
125 g     rumstemp. smör
2 ½ dl    socker
2 st         ägg
1¾ dl     gräddfil
1 tsk       vaniljextrakt (eller vaniljsocker)

Glasyr:
100 g     Philadelphia
350 g     florsocker
4 msk     smör
4 msk     kakao
vatten (ca 1 msk)


Blanda de torra ingredienserna.

Vispa smör och socker luftigt. Blanda sedan i ett ägg i taget sedan gräddfil och de torra ingredienserna. Rör tills allt är blandat.

Fördela i 7 stora eller 12 små formar. 175°C i 25-30 min. Något kortare för de små.

Glasyr: Rör ost och smör mjukt, rör sedan i resten. Den ska bli bredbar! Bred sedan över de färdiggräddade
svalnade muffinsarna!

 


obetydlig tisdag

Den här dagen kan sammanfattas med ordet: RASTLÖS.

Först var jag på sjukhuset och tog allergiprov, och där får man ALLTID vänta och vänta och vänta... Det värsta som finns.

Sedan skulle jag läsa en bok, och när jag ska läsa blir jag alltid rastlös. Så till slut var jag tvungen att börja möblera om, byta gardiner, tvätta, stryka dukar och städa lite...

Till slut blev det i alla fall ett träningspass, Step-muskel: Kombinerat konditionspass med styrketräning. Men inte ens det tog min energi, och nu borde jag läsa igen men det känns som jag skulle kunna springa en mil!

(Kanske för at jag fikade 10 köttbullar, ett ägg, ett äpple och en smoothie efter träningen) Men gott var det!

God natt, imorgon är jag ledig. Då blir det träning och stan (och lite läsa)...

YEEESSS!!!!

Jag klarade fonetik-tentan!!! Jag var inställd på ett U, men det var ett G. Det känns obeskrivligt skönt!

Nu sitter jag och klurar på tema till årets Halloweenfest... Disco kanske?? Det gillar jag.


gott o smått från helgen

Riktigt bra helg.

Lördag
Först tog jag en liten morgonpromenad i solen, sedan hann jag gå på stan en snabbis och köpa en cerisrosa(!) kjol inför kvällen, sedan blev det jobb.

Efter jobbet var det födelsedagsfest hos Sara, mitt tålamod visade sig tydligt när jag förmodligen råkade missa (skit-)bussen, blev vansinnig o ringde taxi. Så ja, jag åkte taxi upp till Sofiehem.
Väl där var det supertrevligt! Sara hade jättemysig lägenhet och stämningen va på topp. Vi spelade kortspelet "Nöten" och drack en hel del vin...




Söndag
Idag började dagen med ordentlig vila, och vattenladdning... Ja, ni förstår...

Sedan var det födelsedagsfika hos Ante. Han bjöd på mycket gott! Kan säga att det var min lunch där bestående av muffin, krämwienerbröd, dammsugare, mumsmums och kaffe. Nyttigt.
Konstigt nog efter denna dnderfika så var jag hungrig... Men jag var inte ensam, så jag, JP, Ante, Mathilda o Luca åkte till Eurasia och köpte med oss mat. Kina-mat är gott!

Efter den lunch/middagen så gick vi till Sara för födelsedagsfika IGEN. Sara hade bakat suuuupergoda kladdkakemuffins med blåbär. mmmmm

Så när vi satt där och vräkte i oss igen bestämde sig jag och JP för att dra till IKSU o köra ett pass.... Sagt o gjort. Kvällen avslutades på ett nyttigt sätt i alla fall :)

Finaste hunden


Modekväll

Kom precis hem från Harrys. Där har jag, Mathilda och Sara varit på modevisning och middag ikväll.

Sara visste inget så hon blev nog rätt så överraskad. Men det var verkligen jättetrevligt! Och god mat. Nu laddar vi inför lördag då Sara har sin födelsedagsfest.


Födelsedagsbarnet Sara.


50% helg

Nu har jag gjort helg från skolan. Men ska dock jobba imorgon och på lördag.

Men ikväll blir det "hemligdestionationsmiddagsfirande" för Sara! Vad det innebär får ni veta sen :)


(hittade den här bilden av Rihanna.... VAD tänkte hennes stylist?!)
Jag tänkte att stylisten borde få sparken...


rolig träning och andra ursäkter

Har varit och kört ett dans-pass ikväll på IKSU med Andrea och Ramona. Det var klurigt men väldigt kul! Och jobbigt. Men tyvärr var passet slut precis när jag hade lärt mig koreografin typ.

Sedan blev snabbt hem för att läsa klart det som ska läsas till imorgon. Nu är det gjort, och jag borde skriva ordlistor till dessa texter (uppgift till imorgon), men det är sååå tråkigt. Jag har fikat, sett på TV och kollat Facebook istället.

Bäst jag tar tag i det, för ingen annan lär ju göra det åt mig TYVÄRR.

7.15 imorgon är det Bodypump som gäller, ambitiöst va?

Glad igen!

Ja, den här dagen började ju inte så bra. Och då finns faktiskt bara två (tre) saker som kan göra det bättre:
  • FIKA
  • SHOPPING
  • (VINNA MILJONER PÅ LOTTO, men jag har ju inte spelat så det alternativet räknas inte för mig)
Så jag gjorde både och. Fikade på Barista med J-P och Luca. Sedan shoppade jag en mössa på Stadium. Nu känns allt mycket bättre...

NÖJD :)
Min nya mössa. Snygg va?


dålig dag

Idag är ingen bra dag. Jag kände det på mig direkt när jag vaknade...

Jobbigt läge. Det är väl bara att längta till imorgon...

satsumasfest

Jag har ätit satsumas, smaskat godis och sett på Desperate Housewives. Det var gott!

Jag har fått första julkänslorna nu, längtar efter pepparkaksbak, nejlikor i apelsiner, JULLOV och bygga pepparkakshus! I år ska vi bannemej annordna en tävling i pepparkakshusbygge! Jag är helt övertygad om att jag kommer va bäst.

Ska faktiskt börja planera den tävlingen redan ikväll.... Så ingen kommer undan.

namnsdag

Jag har namnsdag idag. Det är ju rätt onödigt med namnsdagar... Inget man firar eller knappt vet om. Varför ska det finnas egentligen? Men Grattis på namnsdagen alla Jenny :)


Jag samlar stenar (1988?)


Kvällsfika

Kvällsfika är oslagbart alltså, helst efter träning. Fick hembakat tunnbröd av Andrea idag (Tack tack!), det var suuuupergott! Och så blev det en äggmacka med Kalles också. Och TE såklart!

Nu är det dags att börja fundera på julklappar...


En kopp pepparmint-te


Snö?

Nu är det vinter ute. Det är bara 2ºc och till och med i min lägenhet är det kallt. Nu är det bara att invänta snön...

Snart ska jag pallra mig upp til Uni, språkkurser är inte att leka med alltså. Snacka om kass organisation. Ändra schemat och ingen ordning på nåt. Har ingen aning om vad vi ska gå igenom idag. MEN jag är ledig på onsdag!


Mathilda berättade igår att alla snöflingor har 6 kanter, de ni!


spektor

Imorgon börjar jag skolan kl. 15.15... Knasigt. Jag tror jag ska gå och göra några ärenden på stan innan. Viktiga ärenden, såsom att spana in nytt sortiment på alla roliga butiker :)

 


lika som bär?

I fredags trodde JP att Roger Pontare var Jackie Chan... Jag kan annars tycka att de är rätt olika...

LIKA???

 

 


Visit to Vienna

Ovanligt att inte ha något planerat på en lördagkväll, det känns nästan som att jag borde ha lite panik över det. Konstigt egentligen. Men ikväll ska jag nog bara vila, om jag pallar...

Har förresten bokat klart Wienresan nu. Min kära faster fyller år och det ska såklart firas - i Wien! Känns roligt att det dessutom är precis under 2:a advent, så det kommer nog vara bra julhandel och mysig stämning där.


Wien. Jag längtar så jag håller på dö!


Freedasmyys

Ikväll blev det fredagsmyyyys. Med mina bästaste, idol och mycket godis!



Fashionweek a la Umeå

Jag ser fram emot detta! Den 7e oktober startar det och avslutas den 10e.

Det kommer handla om flera kända varumärken (FilippaK, Levi's m.fl.), miljövänliga skor, stylistyrket, nya kreatörer och designers, trender 2010 och massssor om det kommande modet.

Kan tipsa om modevisning i MVG-gallerian den 8:e, kl. 14.00. Sedan samma kväll kl. 18.30 är det visning på Harrys.

Man kan också tävla om årets jeansrumpa eller träffa Noir et Blanc. Och på fredag (kl.10-17) är det en mässa med Umeås egna nya designers.

Jag känner på mig att det kommer vara en trevlig weekend i Umeå. Säkert mycket folk på stan och kul att se lite nytt!
(... men nu återgår jag till mitt tråkiga jag o fortsätter plugga fonetik)

[fånetik]

Snacka om att jag går in i min bubbla när jag ska plugga nåt. Jag är totalt likgiltig till allt och uppfattar ingenting som någon säger eller gör. Jag tappar helt min humor och fungerar i princip som en robot.

Inte så rolig för min stackars omgivning.

Nu ska jag tack och lov bara plugga (läs: gräva ner mig) ett dygn till, sedan är tentan gjord och då blir det middag på Allstar för att fira!

[aj dånt lajk fånetik änymå:r]

RSS 2.0