Idolfavorit ikväll

Jag har nu utsett kvällens favorit: ERIK!


Otroligt bra alltså, men jag skulle styla håret annorlunda om jag va han.


Besök snart

Snart kommer Andrea och Ramona hit. Gissar att det blir idol. Jag har egentligen INTE tid med sånt här, men nu har jag gett upp hoppet om att vara en mönsterstudent (det var ett bra tag sen i och för sig), så jag pluggar när jag har lust istället. Och ikväll har jag inte lust med det.

Eller är det förresten idol ikväll? Jo det är det nog.


Ikväll ska jag välja ut en favorit som jag ska hålla på resten av säsongen...


töntigt...

Jag har i uppgift att läsa in en artikel på ljudfil på engelska. Har ni testat att spela in er själva när ni läser på engelska?! haha, det kan jag rekomendera om man vill höra nåt roligt.

Varför låter man inte som på riktigt när man spelar in? Jag minns ju det där från när man var liten och spelade in sig på kassettband också. Konstigt...

århundradets...

...sämsta brandövning imorse. Här kliver man upp klockan 05.45 för att hinna vara med på personalmöte/brandövning. Och det var inte trevligt att vakna då! Spanade ut och insåg att det nu är vinter. (Ja inte snö, men näst intill)

Brandövningen var sämre än nåt jag kunde anordna själv i 5-års åldern. Skräp.

Som tur är räddades min dag när jag fick ha språkstruktur på uni. Det är ju underbart att mötas av ett nytt tjockt kompendium när man precis började våga hoppas att man kanske skulle kunna lära sig allt i det första...

/Optimist Javisst

grejt

Måndagar är alltid speciella. Och då menar jag inte på ett bra sätt...

Idag har jag jobbat och slitit, eller det var inte så slitsamt om sanningen ska fram. Men jag fick stressa livet ur mig när jag slutade 19.15, gick hem i hagelorkan, kastade i mig makaroner och köttbullar, för att sedan byta om och cykla (maxa-tog 7 min) upp till IKSU. Kl. 20.00 var det Core. Sedan blev det lite löpning men kroppen var klen efter all stress och köttbullarna var uppe i halsen ett par ggr.

Men nu är jag hemma och ser fram emot morgondagen, som börjar med personalmöte kl. 06.45.. Tidigt.

Jag saknar Chapi.


Skicka hit honom nu?


bakis...?

Nu tänker ni nog att jag är bakis, men icke. Jag, Robin och Linda har då städat upp här hemma och fixat och donat, så nu ska vi fika lite brunch.

Kvällen blev verkligen lyckad, först med ett nytt spel med massor av knasiga regler och sedan mycket dans både på Rex och Invito! Avslutades givetvis på Max, innan jag och Linda dumpade skorna och joggade hem i kalasbyxor (ja alltså strumpbyxor).

Nu håller jag på koka lite ägg till brunchen. Har beställt "hemägg" från en som har höns. Så de är lite olika form, färg o storlek. Men ett var verkligen outstanding! ENORMT:

Bilder från igår:

(jag tog inte så mycket bilder.... kanske fyller jag på sen med någon annans)

partypeople

Nu sitter jag här o provsmakar lite vin.... Helt ensam.

Ikväll blir det utgång med blandat gäng Junsele/Umeå... Så det kommer nog bli en hit!

Jag borde göra mig klar, för snart kommer nog några. Ha en bra helg!

Finfrämmande

Linda och Robin på besök, mycket trevligt vill jag lova!

Det kan inte misslyckas.


jag känner igen det här

Den känslan jag har nu påminner mig om Asterix & Obelix i dårskapens hus. Allt snurrar runt, ord, uttryck och allt jag läst och inte läst är bara rörigt nu. Hoppas det faller på plats tills imorgon. Och att jag inte håller på bli helt galeeeeeeen!


God natt!♥


fynd... :)

Jag har köpt ett par nya stövlar idag, glädjen är total! Nu fortsätter jag plugga igen. Tenta imorgon - jippi!



pluggar o pluggar...

Jag tycker synd om mig själv. Jag hinner knappt fika, shoppa och socialisera numera. Denna kurs är för hemsk alltså. (Nu måste man verkligen göra nåt för en gångs skull) Tänk om man kunde tjäna miljoner, plugga på typ 50% (när det passade en själv) och kunna köpa mer fritid på en och samma gång. Det vore nåt tycker jag.

Jag ska uppfinna så man kan få mer tid....

Jennys-cook-along

Håller på laga middag nu och tänkte så bra: Potatis, prinskorv och broccoligratäng. Började väldigt bra där med potatisen som inte behövde skalas, och sedan att jag kokade broccoli...... Sedan upptäckte jag - just det! inga ägg. KUL! Det blev alltså ingen gratäng idag. Skit också.

Nu kokar potatisen över...

Var det inte redan höst...

... så är det det nu!


Kallt √   Blåsigt √   Mörkt √   Regn √


Nu är det dags att tända massor med ljus, fixa en kopp te, göra en god macka, ta på tjocksockarna och plugga vokabulär - tenta på fredag. Usch!

hemma igen

Efter en förskräcklig resa på drygt 3 timmar så är jag äntligen hemma i Umeå igen. Jag ska verkligen försöka undvika att åka buss någonsin igen.

Men nu är jag på bättre humör för 1: Elin skjutsade hem mig från busstationen och vem blir inte glad av att träffa Elin?? :) 2: Jag har fått rabattkuponger på Åhlens och MQ.

Jag måste gå och shoppa lite någon dag... Det finns mycket därifrån jag vill ha.


Puder kanske?           Rouge behöver jag nog...         Assecoarer :)

Filmkväll igår

Igårkväll var jag hos Maja och såg på Män som hatar kvinnor, jag har inte sett den innan. Jag tycker faktiskt att den var riktigt bra, med tanke på att jag läst boken innan så brukar det ju inte vara så lätt. Men nu ska jag, Robin och Linda gå och se 2:an på bio på fredag.

Idag åker jag hem till Umeå igen, saknar Umeå nu. Men önskar att jag kunde telepatera mig! Blä för buss...

Junsele dag 2

Här är det höst...


Junsele dag 1

Idag när jag klev upp så passade jag på att plugga lite engelska eftersom mamma och pappa jobbade till kl. 12 idag. Sedan åkte jag och mamma till Bageriet och åt lunch, det blev mexikansk tallrik - MUMS :) Träffade dessutom Chrille, Robin, Linda, Jossan, Kicki, Madde, Isac och Hannah där. Det va kul.

Efter det blev det lite shopping, mest ätbart men även lite praktiska prylar...!

Kl. 15.00 var det dags att testa mammas nya spinningpass (45min), det var ett bra pass! Jag och Laila(som äger gymmet) var trötta och nöjda efteråt.

Ikväll blev det lite vin och middag på Corner House med mamma, pappa och Bo.

Lugnt och skönt, Chapi och jag har hunnit busa lite ute, men hoppas på bättre väder imorgon. Då åker vi ut till torpet.

God natt och trevlig helg till alla!

Jag ♥ fika

Igårkväll var det fikakväll hos Mathilda, TACK TACK TACK Mathilda för den supertrevliga idén och inbjudan!


Massor med mys och gott fika. Det gör vi om någon gång tycker jag!

Hemma

Nu är jag hemma i Junsele, ikväll kom Bo förbi och fikade bullar och kakor och berättade om dansen, misslyckad inlagd strömming, timmerstugor o.s.v.


höstfix

Jag skulle vilja fixa i ordning min lägenhet NU. Jag vill ha fint och mysigt här... Idag är en riktigt höstdag, det till och med regnar lite nu, vilket gör att jag inte direkt känner för att gå ut. Då måste det vara mysigt i lägenheten istället. Jag har lite planer nu på hur jag vil ha det så snart hoppas jag att jag kan börja förverkliga!



helg.. eller inte

Ikväll blir det kak-kalas hos Mathilda. Då blir det nog mycket goda bakverk! Funderar på att äta en lättare middag och spara plats för godsaker istället... Hmm...

Jag har slutat skolan tidigt idag, jag har konstigt nog fredag idag!? Undrar hur det kan komma sig sådär ibland. Jag menar det är ju inte ens torsdag än. Men kanske är det för att jag slutade tidigt.

Och så spelar ju Barca mot Inter ikväll, det hade jag gärna vilja se... Men får se repris/sammandrag och klipp på sporten sen. Hoppas Barcelona vinner och att Zlatan gör mål.

Men nu åter till läsning...

Gloria 2

Har kört spinning55 ikväll, skönt pass. Väldigt jobbigt (eller förmodligen så är jag otränad...), jag svettades som en flodhäst! Kände mig ungefär som Gloria i Madagaskar....

... men hon är ju ganska charmig.... eller?


hjälp mig!


Tips på en bra artkel som man kan diskutera om?


splendid

Vilken mysig helg det har varit. Andrea flyttade in här hos mig i fredags så invigde vi helgen med pizza och idol. Sedan blev det bara bättre på lördagen då även Mathilda och Elin kom på besök, vi åt god middag, drack vin och spelade spel (som jag vann...). Till sist söndagen - som kanske brukar vara värst - var väldigt bra. Riktig helgfrukost i soffan, såg repris av idol och nyhetsmorgon, sedan lite skoljobb, shopping på Maxi, lunch, plugg, promenad med Elin, god middag med Andrea och Elin, sedan filmkväll hos Jean-Paul och Mathilda!

Vi såg filmen Year one, som var sjukt rolig, jag tror dock den är roligare andra gången man ser den. Exakt min humor.

Nu ser jag först fram emot onsdag då det är fikakväll hos Mathilda. (Alla ska baka nåt och ta med sig, det kommer bli DELUXE)

Sedan på torsdag så jag åker hem till Junsele.

Saknar Chapi ♥

Bilder från min helg:



skolfri dag

Har inga lektioner idag men har suttit och läst om the british empire igen.

Det är ju knasigt egentligen vem som väljer vad som är viktigt att lära sig och inte. Tänk vad mycket viktiga saker det händer varje dag och det lär ju inte varit mindre förr i tiden. Men ändå hinner jag läsa "det viktigaste" om den här epoken (ca år 1500-1900) på mindre än en vecka! Det finns ju inte en chans i världen att man hinner förstå och sätta sig in i allt som hände då under så kort inläsningstid. Det är så mycket, och man vill ju helst förstå sambanden mellan vissa saker för att förstå helheten. Snurrigt.

Jag ska i alla fall lägga ifrån mig det här nu, göra lunch och sedan blir det stan tillsammans med Elin, Andrea, Mathilda, JP, Luca och Sara(kanske?).


bilder från tjejmilen..

Hittade bilderna nu från tjejmilen.... tyvärr måste man köpa dem för att få dem i större format, men där springer jag iallafall mot målet med skorna i händerna....


dagen före 11 september

Ännu en dag jag vaknar upp utan svininfluensa, underbart.

Jag är dessutom ledig idag, klev upp 8, gick en promenad i solen, sedan har jag läst om The british empire. Mycket spännande epok.

Ikväll blir det hårdträning på IKSU igen, kanske blir det beachvolley också!

Men nu först ska jag gå på stan en sväng med Mathilda och Andrea, det blir trevligt. Kaffe och fönstershopping.

Såg Idol igårkväll också, gillar den här killen:


Skön röst, eller hur?


stylish

Åh vad många roliga stilar jag sett de sista dagarna! Inte minst i humhuset och på iksu.

En av de bästa på iksu var när 2-metersgubben kommer med sin seniga kropp iklädd lila cykelbyxor och ett tight linne INSTOPPAT i cykelbyxorna.. Mycket bra val.

Eller på väg till iksu när jag såg hon med en pastell/babyrosa vespa, en matchande rosa hjälm till och en mörk klarröd höstkappa och en röd handväska....?

Eller kort och gott hon på uni som hade discolinne (svart paljettlinne), matchat med svarta urtvättade harembyxor och som pricken över i:et tror jag att hon hade BRUNA klackeskor! Snacka om mixad stil.

Jag känner mig som ett vitt A4-papper i jämförelse.....

headache

Lidar av huvudvärk ikväll. Det är förskräckligt.

Men ville dela med mig roliga "Tounge twisters", läs så snabbt du kan:

Swan swam over the sea
Swim, swan, swim!
Swan swam back again
Well swum, swan!

She sells seashells by the seashore,
The shells she sells are surely seashells.
So if she sells seashells on the seashore,
I'm sure she sells seashore shells.


God natt

TOP 3

Min topplista idag:

1: Zlatan

Uppenbarligen p.g.a. gårdagens mål. Jag blev så glad så det finns inte ord.


2: Träning

Dags att komma igång på riktigt, det är så skönt att träna.


3: Julklappar

Ja snart får man börja handla julklappar, det är så roligt! :)

Fotboll + pizza = ?

Jobbat klart för idag. Nu är jag sugen på pizza lagom till fotbollen... Det matchar så bra tillsammans, pizza och fotboll. (Och öl... men idag blir det cola för mig, det fungerar rätt bra också)


mmmmmums.....


Åh va jag är duktig

Jag har städat idag, och tvättat. OCH hämtat min cykel OCH hämtat ut min engelska ordbok som kom på posten. Den var rätt stor, och tung.

152.000 ord. Jag ska lära mig alla!


ledig idag


Passande låt, och bra musikvideo......

 

Jag ogillar för övrigt att Youtube har tagit bort så många klipp. Värdelöst.


nytt läge?

Funderar på att skaffa ny lägenhet, den ligger på Berghem:

Men det är svårt att bestämma sig...


Disco-torsdag

Igårkväll blev det tjejkväll hos Ann.

Vi åt godis o popcorn, såg på Benchwarmers och avslutade med finalen i So you think you can dance. Varje gång jag ser det programmet önskar jag att jag kunde dansa, jag blir så imponerad!

På lördag är det inflyttningsfest hos Emily med Hollywood-tema. Vad ska jag ha på mig??? Tips tack!

Nu ska jag gå på stan en sväng och sedan blir det nog fika.

update

Skulle skriva tenta till kl 17 men var klar 14.20, så nu är jag ledig till på måndag! Fantastic. Har många att catch up with (som vi säger i min nya klass)... eller så säger vi kanske inte så. Men hur som helst så hoppas jag på en fika imorgon med Andrea, Ramona, Mathilda, JP o Luca bl.a. känns som de va 100 år sen nu, men det var nog ca en vecka sen sist. Sen ska jag träffa Ann, Erika och Tim också. Det var verkligen 100 år sen sist. Men jag är ju ledig flera dagar nu...


Luca o jag på Barista, vi kör efter-fika-pose


Innan komplimangerna flödar in ang. bilden så kan jag redna nu säga att JA det ör en av mina bättre. Nu ska jag ta tag i lite städning, kanske blir det bio ikväll...

septembre

Såg att det var 1a september igår, hade helt missat det. Det innebär att det nu är höst officiellt. Det gillar jag!


Springa bort det onda?

Sprang 30 min idag på iksu för at bearbeta bort viss träningsvärk i mina vader. Hoppas det funkar. Har börjat med Andrea's träningsprogram nu så hon var med o peppade mig. Båda två var nog lika trötta efteråt.

För att följa Andrea's träning nu i höst måste ni kolla in den snygga bloggen som vi fixat: http://goodfeeling.blogg.se

Dessutom har Jean-Paul och Mathilda varit på baristautbildning ikväll så nu ska de minsann få göra nån god kaffespeciale nån dag framöver! Ser fram emot det :)

Nu blir det mangosmoothie och mackor för min del. Adios

Vettigt

Usch idag var det muntligt test på engelskan! Snacka om tuff start, muntliga testet andra dagen. Som tur är gick det bra. Imorgon väntar alltså gramatik och vokabulärtest.

Däremot var schemat planerat av en clown. Har haft två långa hål idag som ändå inte var tillräckligt långa för att göra nåt vettigt. Men eftersom jag, Lars och Anders suttit i humanisthuset (som för övrigt är en egen historia) hela dagen så har vi hunnit prata om mycket oväsentligt. Bl.a. blev jag tipsad om detta youtube-klipp som är lite kul:

 


god morgon

GOD MORGON!

Idag går jag skola ända till kl. 17. Sedan blir det löpning, känns inte så sugen på det nu med mina stela ben... Men det blir nog bra ikväll, är ju flera timmar bort. Nu ska jag gå till uni.


RSS 2.0