Christmas must!

Idag har jag premiär-druckit julmust. Jag vet att det egentligen är för tidigt, men ska man vara bortrest större tiden av julmust-säsongen så FÅR man faktiskt dispens! Tyvärr var det inte gott. Rätta känslan saknades liksom...

Imorgon åker jag, har NÄSTAN packat klart nu... Bara lite smågrejer kvar :) Men väskorna är verkligen fulla. Har kollat så att Skype fungerar med mamma, pappa, Ante och Andrea. Så det är fixat.

Köpte godis, lakrits och annat gott som inte finns Stora Britania. Nu är det snart fika-dags med Elin ♥

Ska försöka ta mycket bilder och lägga upp här på bloggen hela tiden :)

Hade en supertrevlig kväll igår med tjej-fest i alla fall! Tack så mycket Andrea, Ramona, Paula, Malin och Katie!

Andrea och Katie

Party-chicks!



Frajdäj

Härlig fredag. Har precis bokat en resa till mina kära föräldrar i Göteborg. Åker ner den 17 december :) Då blir det nog julmarknad på Liseberg skulle jag tro! Såå mysigt!


Liseberg

På måndag lämnar jag stan och innan dess ska ett och annat vara ordnat, jag tänker främst på packningen som för närvarande är icke-påbörjad förutom att jag har burit in väskorna från vinden och tvättat lite kläder, samt lagt fram alla handväskor på hall-golvet för att välja vilka som ska få åka med. 

Spännande med England, hoppas att det kommer bli roligt :) Jag älskar verkligen känslan av att kasta mig in i nåt som jag inte alls vet vart det bär. Spännande.

Nu blir det Idol-kväll med Jocke :)

Det närmar sig...

På måndag åker jag till England. Manchester för att vara mer exakt, där ska det pluggas en hel del fram till jul. Sedan är jag klar. HELT klar. PANIK!? Vad gör man när man inte är student liksom... Har glömt bort, det var så längesen ;)

Hade mysdag/+kväll med Luca igår, idag åker Mathilda, Paul, Luca och Elio bort så jag kommer inte hinna träffa dem mer innan jag åker. Kommer sakna dem alla otroligt mycket ♥ Och längtar lite till december då jag kommer hem och får se hur stora småkillarna blivit. Dessutom har jag en nyårsafton tillsammans med dem att se fram emot - JEPP det kallas framförhållning :)

Är rätt cool, har lärt sig ha händerna i fickorna... (egen designad t-shirt)


Tränar på "SMIILE" inför fotografering på förskolan (idag) MED mjölkmustach :)


Suddig men ändå. Hur hamnade färgen DÄR!?


Kvällsmys, med russin-bus...

För övrigt har jag börjat lite med packning, tvätt och sånt där nu. Ska ta tag i det nu :)

Shopping

Ledig dag. Har varit på stan och shoppat lite. Blev en klänning från Rut mfl inför helgen kanske, och en diskmedelspump! Det ser såå mycket bättre ut med en fin pump där istället för YES-flaskan. 

Klänningen är helt svart och det står såklart diskmedel på pumpen.

Om du är arg, se det här:

Hahahahahha
Spongebob Squarepants
Omöjligt att vara arg efter att ha sett det där...

Feelgood

Haft årets bästa helg. Ibland kan jag undra hur jag fick så mycket tur? 

Nu ska jag skriva klart min uppsats och sedan är jag ledig i en vecka innan jag åker till England. Måste nog börja tänka på packningen snart... 

Sol ute, blå himmel, senare ska jag och Andrea ta en promenad till affären och handla lite gott till middag ikväll ♥



Usch

Jag tog rast nu. Blir galen av att plugga så här mycket - jag vill INTE! Lyssnar på musik istället och gör Allt annat tänkbart... Typ tvättar, städar, diskar och sorterar kläder.... 

Steady as she goes

Lövli

En dag i lingvistikens tecken kan man säga... Snark. Ska snart gå till Göteborg (cafeet) och fika med Elin (och ev Emelie D)! Ska bli mysigt :) 

Glömde skriva en rolig grej förut. När Luca fyllde 2 år och vi lekte på busplaneten hela dagen, så blev Luca väldigt trött till slut (ja, jag med!). Så jag gick och bar på en trött 2-åring och så tittade jag på honom och sa: "TVÅ ÅR LUCA..!?" Han svarade "Åå"(=ja), "Känner du dig gammal?" Luca: "Åå" (ja). Hahah, sötast i världen :)

Ska göra ett sista ryck med lingvistiken innan Elin kommer. 


Grattis Luca!

Idag fyller älskade Luca 2 år! Han är så otroligt duktig, snäll och söt ♥ GRATTIS!

Var kalas igår. Först barnkalas med tårta, ballonger, lek och paket. Senare var det "vuxenkalas" på Allstar :) Jag hade riktigt roligt! 

Idag var det Busplaneten på schemat. Tyvärr hade jag valt dåliga rutchkana-byxor så det var inte lika roligt som sist (kan även ha att göra med känning av vätskebrist idag), men ändå kul! 

Här är några bilder från helgen:


LUCA 2 ÅR


Pappa Paul o lillebror Elio


Tårta och paket är uppskattat!






Glögg?

Nu är jag jättesugen på glögg. Får man börja dricka det snart? Man kanske får dispens om man inte kommer vara i Sverige på hela november och halva december...?

Såg det här klippet idag. 

GILLAR

Äntligen HELG!

Är ledig imorgon, så nu har jag helg kan man säga! Känns helt underbart skönt. Blev dessutom på superbra humör imorse när jag såg att det snöade, så där stoora fina snöflingor som man helst vill fånga på tungan (Nej, jag gjorde INTE det)... Men tråkigt bara att de blev vatten så fort de landade och att de kombinerades med storm :( Jag var ju genomblöt när jag kom till skolan. (Trots att jag tog buss!)

Snöbevis!

Men sedan har jag varit inomhus hela dagen och så gillade jag snön igen. MYSIGT!

Nu inväntas en paj i ugnen, laxpaj! Världens godaste, enklaste recept som jag fått av Staffan en gång!

150g smör
2dl vetemjöl
1dl grahamsmjöl
3msk vatten
400g kallrökt lax
3msk hackad gräslök
3st ägg
3dl grädde
salt, peppar
200° ca 35 minuter!

Borde testas :)

Scones

Idag när jag slutade skola så gick jag direkt upp till Mathilda, där bjöds det på kaffe och NYBAKTA SCONES! Hur lyxigt är inte det!? Med smör och marmelad. Tusen miljoner tack Mathilda ♥
Det var väldigt gott!

Luca passade på att måla lite, med vattenfärg såklart. Traktorer och bilar är det som gäller... 

Picasso!

Promenad med Andrea ikväll. Mobil-bild dessvärre.

Chile

Har suttit och tittat på räddningsarbetet i Chile nu på morgonen. Så häftigt att de lyckas med den där konstruktionen! Jag blir så glad när jag ser dem också, alla familjer som står och väntar... Och hur många som hjälper och har hjälpt till!  Den femte gruvarbetaren är i alla fall är uppe nu.

Nu ska jag läsa ut en bok tänkte jag. Innan klockan 12.

Dåliga skämt uppskattas

Gud vad jag har skrattat på skolan idag och igår. Min klass är sjuk! Dåliga, extremt låga skämt haglar... Jag ska inte försöka återberätta dem, för det är inte alls lika roligt då! Eller jo jag måste ändå ta ett exempel. Idag hade vi redovisningar hela dagen, alla trötta o sega. En ny grupp tar plats framför whiteboarden, brevid projektorduken. Precis när de ska börja prata så går en person bakom duken för att byta plats till andra sidan av den.

Då hör jag Lina (på raden bakom mig) viska; "Shit! Vart tog han vägen!?" Det var så sjuuukt roligt för stunden! 

Men jag uppskattar verkligen dåliga skämt. Helst när jag är trött och på skolan... :)

Ikväll är det landskamp! HEJA SVERIGE!



Blåst bort

Jag vill veta hur många sekundmeter det blåste här i natt!? Ca 30 gissar jag! Mitt hus höll på att blåsa bort.

Ikväll är det Holland-Sverige! Spännande :) 

Springrolls

Kvällens middag blev splinglåls och liis. Alltså vårrullar!

Sedan har Elina varit här och klippt mig och målat på lite slingor också. Jag var lite färglös innan, men nu så är jag randig! Delicious. Tack Elina! 

Jag längtar till helgen. Då blir det kalas på riktigt! :)

Snön är på väg!

Fick höra idag att det kan komma snö nästa vecka. Hoppas! Jag vill inte ha kylan, men snö är ju lite mysigt. I alla fall om det snöar stora flingor och man kan göra snöbollar sen. 

Snö snö snö! Borgafjäll 2007, här fanns det massor av snö :)

Busplaneten

Idag har jag pluggat lite, sedan var jag med Paul och Luca på Busplaneten! Vilket paradis alltså. Bollbad, rutchkanor, hårda kudd-djur, mjuka äventyrsbanor, studsmattor, hoppborg OCH restaurang/kiosk!

Vi lekte så mycket så alla var lika trötta till slut. Mathilda och Elio kom och åt lunch med oss där.


Vi ska åka till Busplaneten! Taggad.


Lirade lite innebandy/fotboll/handboll med inslag av rugby


Vissa är för stora för rutchkanan, då är det roligare att se på!


Jisses, här går det undan!



Spa-tjej-mys-kväll...

Kom precis hem från Andrea, vi har haft quality-time ikväll, såg lite Gone in 60 seconds, fikade lite, babblade en heel del och gjorde ansiktsmask.


Man är verkligen snygg i ansiktsmask...


JP och Luca ritade ikväll, fick den här bilden på mobilen. (Ser inte ut som Luca's handstil...)

Skulle snabbt cykla hem på min bubblegum-cykel, som för övrigt har punktering o platt bakdäck, och vet mycket väl att den cykeln har INTE kedjeskydd, men lyckades ändå fastna med byxan IGEN! Höll nästan på välta mitt framför 10 fulla personer utanför Droskan. Dessutom är sadeln lite sisådär, så man kan som inte riktigt sitta på den.
Hur som helst kom jag hem levande. Trött. Laddar för plugg-dag imorgon!

News

Gick direkt från jobbet till Max, åt ett originalmål med Andrea, och sedan hem! Nyttigt...... GOTT!

Har gjort om sidan lite, snyggt va!

Ikväll ska jag passa på att träffa Andrea och ha mys-kväll. Var längesedan sist. Ikväll blir det nog lite tjejkväll, spa, te, TV, godis, och givetvis mjukisar på!

Blandad kompott från veckan som gått:

Paul var förbi på besök för att kolla på min nya kamera :)


Jag och Luca ritade.


Myste med Elio på Mecka (café).


Jocke lirar gura, med ny frisyr!

Still alive

Efter gårdagens Digerdöden-attack, känns det viktigt att meddela att jag fortfarande lever. Har dock känt av flera efterskalv under dagen...

Idag har jag fått veta vart jag ska bo i England. Hamnade i stadsdelen Withington (Manchester). Har spanat in huset jag ska bo i på google maps streetview. Det är ett typsikt brittiskt hus, viktoriansk stil, ser lite läskigt ut tycker jag men bara det finns varmt vatten, bra dusch och inte är svinkallt inne där! Och hoppas att det är en modern spis, annars kommer jag få skörbjugg av Grandiosa pizza eller nåt!

Jag kommer inte ha några förväntningar alls innan resan, för jag vet att jag kommer frysa ihjäl där och att maten är bland de sämre jag testat, så det borde bara kunna bli positivt överraskande! Hoppas.

Little Britain

Schizofren eller digerdöd?

Idag är en dålig dag.

Jag har nog drabbats av en modern form av digerdöden. Kan bli min död om jag inte är försiktig! För jag mår illa, är trött, seg, virrig, disträ och less på ALLT! Har alla möjliga symptom om jag känner efter. Jag vill sälja allt jag har, åka till Hawaii och aldrig mer åka hem. 

Absolut aldrig läsa en bok igen, i alla fall inte en plugg-bok som måste analyseras. 

Och så vill jag väldigt gärna vara helt ledig några dagar utan att ha massor att göra (måste göras!). När ska man få det nästa gång? Efter jul typ.....? Känns tveksamt om jag överlever tills dess.

Vi ska starta ett band...

Här spånar vi på några nya låtar, eventuellt får Jocke bli bakgrundsdansare... (Mathilda är i alla fall utesluten, för vi spelar inte hip-hop)



Knackerd

Fick min nya kamera idag, känns riktigt bra, förutom att jag knappt hunnit testa den nåt! Behöver några dagar på mig innan allt känns bra.

Var på BodyBalance ikväll med Ida. Jag är helt slut i huvudet idag, orkar knappt tänka ens. Höll på somna på slutet av passet...! Men nu känns det skönt, ska sova o ladda för ny dag imorgon!

Passade även på att snagga Jocke ikväll. Såhär blev det:


Snygg bror jag har va!? :)

zumba!

Jag har testat Zumba ikväll. Faktiskt inte så svårt, men galet jobbigt! Jag svettades nästan bort och kommer säkert ha lite träningsverk imorgon... Kommer verkligen gå på det igen. Riktigt kul!

Ungefär sådär jag såg ut...

Huckleberry Finn

Vilken underbar skoldag. Jag är totalt nollställd och TOM i huvudet. Det måste ju innebära att jag varit otroligt koncentrerad eller åtminstone använt hela min hjärnkapacitet för dagen!? Hade litteraturseminarium om boken Huckleberry Finn. Faktiskt en bra bok, lite jobbig engelska med dialekt bara.

Imorgon kommer min kamera - Äntligen! Frågan är om jag ska hämta den då eller vänta tills jag har tid att testa den..? För skolan kommer helt plötsligt hamna på prio sist när kameran kommer i mina händer! 

Nu dags att göra lite middag, thaikycklinggryta blir det här ikväll :) Sedan ska jag nog åka o testa den omtalade ZUMBAn!!

Här är en dedikation till min pappa på kanelbullens dag:


LOCA!

Är tillbaka i stan. 

Har tömt kylskåpet och skafferiet, vridit ner värmen, stäng av vattnet och låst alla uthus och garage i Lillegård. Nu är det det säsongs-stängt tills nästa gång någon åker hem. Som en sommarstuga... Väldigt stor sommarstuga.

Sedan blev det lite läsa, spinning och nu energiladdning (Jocke har bakat mockarutor). MUUMMMMMMS :)

Man blir otroligt partysugen när man hör den här...

Shakira!

Yesterday

Några bilder från igår.



Ikväll blir det tacos med Maja, Staffan, Erik, Chrille, Robin, Linda, Hanna och Jocke! :)

Portion XL

Nyss hemkommen från Restaurang Corner. Har haft "hejdå-middag" för mamma och pappa. Det blev lite kött, vin och kaffedrink! Mycket gott :)

Vi kom fram till att definitionen av BIFF (så som en stooor kraftig stark person) är jag. Detta kom vi fram till eftersom jag beställde en AW-portion XL (kostar lite extra eftersom det är extra mat) och ändå inte blev helt mätt! Jocke, Staffan och Erik beställde också XL, och rensade tallrikarna as a statement. Om de har ett XL-tillval på menyn, så bör ju det alternativet innebära att ALLA ska kunna bli mätt av den portionen?

Vi såg också på Idol, hörde inget, men såg. Pappas kompis, Håkans, rektors systerdotter är ju med - Linnea. Smidigt uttryckt. 

Nu godis och TV, imorgon kl 05.00 lämnar Chapi Junsele för att bli en storstadshund. Jag saknar honom redan (fast han ligger på min fot just nu :)!


♥ MYS!

Mamma och pappa: Lycka till i Göteborg!

RSS 2.0