Katt som kan

Sputnik kan bordsskick


Nu laddar jag för en ny vecka. Var på latte-lunch hos Mathilda, med chokladmuffins till, det var gott! Planerar in mycket träning nu i veckan och på torsdag blir det skidåkning! Hoppas att det börjar bli vår nu snart.


norges byxor


Norges spelare är han som står bakom. Byxorna... Ny trend?


god natt :)

Ikväll var det mys med Andrea och Ramona på schemat. Jag har jobbat idag också, så jag var rätt trött när jag slutade. Vi åt supergod fläskfilé till middag med ädelost och mango chutney - SUPER NICE ;)

Sedan spårade det som vanligt, och vi hade jätteroligt åt något så simpelt som fula bilder på oss själva. Lite roar barnen...

We are beautiful no matter what they say
Words can't bring us down
We are beautiful in every single way

PS: VAD har Norge på sig för byxor i curlingen... Hippt!


finale

Rapport mitt i curling-finalen. (Heja Sverige!)

Vi (jag, R o A) googlade på namn och skrattade åt fula bilder (jag vet, men humornivån var inte högre än så), då kom jag på att vi skulle googla på Antonio Jordgubbe (namnen liksom blev värre o värre eftersom). Men inga roliga bilder kom upp då, så vänder sig Andrea mot mig o säger (dödligt seriös o smått irriterad): "Jenny, nu får du byta namn. Han kan ju inte heta Antonio Jordgubbe!"

haha, sjukt kul tycker jag

Fredagkväll ♥

Idag har jag jobbat. Var en kund osm varit in igår och glömt sitt garanti-kvitto, så när Siv (min kollega) skulle förklara hur hon såg ut (så att jag skulle veta om hon kom in), så sa hon "Hon ser ut som dig Jenny, fast hon hade en pälsmössa". Haha.. Bra beskrivning, jag lär ju inte se om någon är lik mig på samma sätt som hon ser det.
Men kunden kom i alla fall in lite senare, när Siv var där, så hon hjälpte henne. Då hör jag Siv säga till kunden också: "Visst är ni lika varandra du och Jenny (pekade på mig)".. Stackars kund! Hon visste inte vad hon skulle säga. Enligt mig var vi inte speciellt lika heller.

Men nu är det fredagkväll och jag, Ramona och Andrea planerar en grande kolhydratsladdning ikväll! Det vill säga - MYCKET GODIS :)

Läste nyss att någon åt en lakritspipa och blev sååå sugen på det. Det är underskattat.


vad nu?

Jag har tråkigt nu, inget att göra...

Äsch

Åh vad skönt jag har som helg nu. Eller ja, som vanligt har jag väl uppgifter att sysselsätta mig med om det skulle vara så, men just nu vill jag bara njuta av att vara ledig en stund. Lämnade in min essay igår, och har verkligen ingen aning om den kommer bli godkänd. Jag förstod nog inte riktigt instruktionerna. Eller rättare sagt var det så mycket instruktioner så när jag läst igenom allt, så hade jag glömt vad jag läste från början o.s.v.

Det är därför jag har skrivit så mycket här på bloggen.. Alltså många inlägg, men ingen text. Hjärnan var lite urtömd några dagar! Men ändå försöker man smita från skoljobbet och göra nåt annat.

Jag är såå sugen på att gå på stan också, det känns som det var 100 år sen (=ca 5 dagar). Så fint väder idag, soligt och just nu är det bara -7°c. Skidor kanske?

God kväll!


Skön musik. Och...


En bild tillägnad Andrea......


fin mustasch?


a girls best friend


Jag siktar på nåt sånt här inför sommaren!


Torrt på land


En gammal favorit. Kommer ihåg när jag poppade den här på lekis!


sommar snart?

Det är så kallt nu, såg att det varit minusgrader i Umeå 73 dygn i sträck nu! Inte hälsosamt anser jag. Så jag börjar som sikta mot sommaren nu. Vad jag lääängtar!


Fint o Somrigt...!


Chippi

Hur är det tänkt att man ska tränga in ett liv om man har skola 10-17 och dessutom utöver det två grupparbeten och 2 individuella uppgifter samtidigt? Kommer hem halv sex, laga middag, äta, träna?, plugga, sova OCH se på OS. Dålig planering!

Men fick ialla fall hjälpa J-P o Mathilda igår med att få igång deras bil, ja min pappa har ju varit mekaniker, så jag har väl ärvt en del talang kan man säga..... Det var lite spännande där emellanåt, med startkablarna och allt, vilken kopplar man först osv... haha... Men bilen startade till slut!

Hoppas att vi plockar många medaljer ikväll i OS så att vi kan slå norrmännen i antal medaljer innan OS slut :)

Nu är det två filmer jag vill se;  Alice i underlandet och Shutter Island.

weehoo

Kunde dagen börja bättre än 3-0 mot de envisa finnarna!? Var ju lätt att gå till skolan idag. Var inte lika lätt efter lunch när man visste att man hade 2 långa föreläsningar kvar...

Nu siktar jag på ett pass spinning ikväll, ensam tyvärr, mina kära träningsvänner är sjuka :(

Snart flyttar Andrea "granne" med mig, i alla fall samma stadsdel! Det kommer bli galet bra. Och så himla roligt att få spana på inredningsgrejer med henne nu framöver! I LOVE IT. Sedan har jag även berättat för henne hur bra jag är på att tapetsera (erfaren tapetseringsexpert) så jag ska hjälpa henne med det också.

Nä nu är det dags för mig att läsa på lite inför imorgon - lovely sociolinguistics!

Andrea & Ramona: Krya på er ♥
Elin B: Lägg upp lite bilder! :)
J-P: Sluta gnäll på mina mail...! :P

Glitter glitter glitter

Igårkväll var den legendariska Glitter och Glamour festen! Elin och Ramona har fyllt år, och det firades med bling. Här är en hög med bilder:




hahahaha

KVÄLLENS REKLAM:


Har en känsla av att det bara är i Tyskland nåt liknande visas...


T G I F

Thank god it´s friday! Det var längesen jag längtade så mycket efter helg. Tyvärr så hjälper det inte så mycket att det är helg, eftersom jag har hur mycket som helst att göra klart till nästa vecka. Men det känns ändå bättre på nåt sätt.

Sitter och klurar på Thesis statement från en bok nu som jag sedan ska analysera i en uppsats. Det är faktiskt en av få grejer som jag erkänner att jag inte är en naturbegåvning på...


Imponerad!

Som de flesta är jag väldigt imponerad av Anja Pärsson ikväll. Jag känner mig som en liten vekling i jämförelse. Helt otroligt att komma tillbaka dagen efter ett sånt fall och göra så bra ifrån sig dessutom! Hon är väl värd sin medalj!

Jag ska aldrig mer klaga...!


discohelg

Nu ptatar ALLA om OS. Så roligt men lite enformigt kanske... Men när det ändå är sagt så har jag faktiskt en liten fundering kring det; Blir inte skridsko(shorttrack)- åkarna sne-tränade, när de bara åker åt samma håll?

Imorgon är jag ledig, men har ton av skolarbeten att ta itu med. Längtar bara tills allt är gjort, så att jag får vila hjärnan lite.
På lördag är det Glitter- och Glamour fest för Elin och Ramona! Jag har planerat min outfit och kommer se ut ungefär som en vandrande disco-kula. Gillar teman.


(snygga discokulor..?)


Ikväll är det träningsledigt och jag ska storstäda istället tänkte jag... JIPPI.

OS pajar

OS förstör min planering. Jag hade redan varit klar med mitt plugg om det inte var så mycket att se på TV... Av vad jag sett ikväll så tycker jag det är hemskt hur många olyckor som hänt! Störtlopp är ju livsfarligt - ta bort den grenen.

Var ute och gick i -19°c, det var lite kallt faktiskt. Jag hade klätt mig ordentligt (lager 1 o 2 underställ o allt) men ansiktet blev som en isbit!

Nu ska jag inte skriva att jag ska plugga för jag antar att ingen ändå tror på det, men i vissa lite tråkigare moment i OS-sändningen så läser jag faktiskt lingvistik.

Pluggis

Jag får nog se till att bli en pluggis nu, har mycket att göra! Och så dålig timing när det är OS och allt... Såg nyss en intervju med Kung Henrik, insåg att jag skulle nog kunna dejta han om han frågade ;) Rätt så snygg!

Men hoppas att Sverige vinner i natt! Nu ska jag plugga maximalt en stund...


Grrrejt!

Lyckad kväll. Fikade semla hos JP, Mathilda och Luca. Sedan åkte jag och JP ner på stan, drog med oss Ante och Patrik till Allstar och såg Milan - Man U, rätt bra match! Sedan lyckades vi ju dessutom se Ferry´s Guld-målgång! Vilken insats, sååå roligt med två guld redan!


Lovely

Idag är det ingen vanlig dag, inte ens en vanlig tisdag - det är FETTISDAGEN! Kan endera ses som en dag att hylla fettisar, eller en fet tisdag med mycket semlor. Jag gillar den vilket som. Men jag hade gillat den bättre för 100 år sen, för då var man ledig på fettisdagen.

Jag klev upp kl. 6 idag för att köra ett pass innan skolan. Ambitiöst säger jag!


Nu återstår massa plugg och sedan en semla eller två...

Måndag.

Måndag idag har varit lång, o-händelserik, jag har varit trött, oengagerad och nu ska jag äntilgen till IKSU. Skönt ändå att det bara är måndag en gång i veckan...

På onsdag ska jag testa ett nytt pass; Total training. Det beskrivs såhär på IKSU's hemsida: En högintensiv träningsform som går ut på att få en bred blandning av kondition, styrka, rörlighet, precision och koordination. Övningarna utförs med kroppsvikt, stänger, medicinbollar, kettlebells etc.

Känns lite spännande! Jag är lite rädd att det bara blir nya konstiga övningar som jag knappt fattar, eller så kommer jag få väääärldens träningsvärk efteråt, eller så blir det någon kombination - det är ju bäst.


Hjälp!

Jag försov mig idag! Och jag började inte ens tidigt, skullke börja kl. 10! Det händer inte... Helt galet. Jag vaknade kl.10.02 och tänkte att det är nog inte sant, kollade en annan klocka - samma. Så jag har missat första lektionen idag. TUR att det inte var obligatoriskt eller något jätteviktigt. Nu ska jag istället gå upp till lektionen som börjar kl 13.

Håller på packa min nya skolväska för fullt, min nya fina skolväska som jag köpte förra veckan:


Från Monki

 

Ikväll blir det, som varje måndag, Stepmuskel-pass med Andrea och Ramona! Vi kommer bli såå fit till beach 2010 :)


Bilder från igår

Hittade några vimmelbilder från gårdagen...


Tim, jag och Kalle.

 


Andrea och Elin.



Emil och Micke härjade också.


Alla ♥♥♥

Valentines day och jag har Valentines-date med Andrea o Ramona. Vi ska göra semlor och se film!

Ha en bra Alla Dag!


Kortfattat...

Igår:
Stan med Mathilda och Andrea.
Sedan lyxmiddag hos mig, makaroner och köttbullar för mig och Andrea!
Efter det var det frisersalong här, Andrea blev nyslingad...
Började dricka lite vin.
Elin kom förbi.
Sedan blev det lite stress, som vanligt när man ska ut. Hår, smink, måla naglar, vilka kläder??? Osv.
Ramona kom också.
Sedan åkte vi med en rolig taxichaufför till Tomtebo. Dalles födelsedagsfest.
Taxichauffören: "Vad håll dom på mä i n hän stan!?" Jag: "Jaa.... alltså vad menar du då?" Taxichauffören: " Ja nu ha dom lagt ne trafikljusen uppe vid vargvägen å!"
Sedan staplade jag omkring i mina 13cm-klackar. Kul fest, roliga människor.
Lite cider.
Limousin ner till TC!
Roligt att dansa, lite ont i fötterna, trevligt sällskap, goda drinkar...
Mias Grill. Hamburgare, strips och cola.
Hem till mig - Captain Morgan (Whiskey för vissa) och efterfest.
Sms:ade Elin 04.54, kollade om hon kommit hem i ordning, fick svar samma minut. Allt lugnt.
Tack för en kul kväll :)

Idag:
Japp jag mår prima idag, så fint väder, funderar på att gå ut en sväng nu!

Sommar tack!

Tittade på bilder från 2008 när jag var på Kreta, och längtar tillbaka! Eller så längtar jag bara till sommaren...


We need it

Lite musik såhär inför helgen...

 

Rihanna- Russian Roulette


Owl City - Vanilla Twilight


Flipsyde - Angel


Timbaland ft. Katy Perry - If we ever meet again


Ke$ha - Blind

HA EN SKÖN HELG!


Fit but u know it

Nu har träningen varit bra en vecka. Imorgon blir det skidor, sedan 2 vilodagar! Det innebär fredagsmys (med mina kära), party på lördag, massor med god mat och VILA.

Men på kvällens Pump-pass blev jag faktiskt lite irriterad. Mest på instruktören, 1: Hörde inte vad han sa, 2: (När man hörde så) gav han instruktioner för sent, 3: Slarvade själv i vissa övningar. Men sedan var det också en person som stod snett framför mig...

Hon hade världens mest seriösa outfit, till och med styrketräningshandskar o sånt som inte så många har på Pump direkt, sedan laddade hon på med jättemycket vikter (ska tillägga att hon inte såg så vältränad ut), sedan gjorde hon typ en eller två repetitioner sen orkade hon antagligen inget mer, men istället för att ta av lite vikter eller bara stå å vila så låtsades hon typ gå å hämta mer vikter, eller fylla på vatten t.ex... Så när hon gick runt där medans alla körde så typ kollade hon på folk med en blick som typ "Å va klen du är jag är så mycket bättre än dig". Sjukt irriterande attityd!

Men det kändes i mina ben att jag kört lite mycket av det på slutet... SKAKADE :)

PINK - I don´t believe you


Pastiller

Jag gillar ordet pastiller, det ska jag börja använda mer. Sitter och äter Pingvin salt pastiller just nu, såå gott!

Vad hände med kommentarer!? Alla som läser den här bloggen borde kommentera nåt!

PS: Nu har jag helg :)

Bio-betyg: Wolfman

Wolfman enligt mig: Medelmåttig+. Den var bra för att man va lite spänd ibland (dock blundade jag emellanåt för jag gillar inte för mycket spänning), sedan var det lite romance också, som lite extra krydda... Men annars var den snäppet för blodig och hårig för min smak.

Det här gillar jag väldigt mycket däremot:


skidspår

Har precis varit och testat spåren på Carlshem. Men oj vad det var mycket backar där... Mest uppför tycker jag det kändes som ;)

Blev tipsad om en bra sida om man vill se vart det finns skidspår: Skidspar.se

Nu ska jag ladda för fika med Luca busfrö, Mathilda och Paul!

Wolfman

Tycker det är lite komiskt när jag och Greta ska försöka sammanstråla... Två upptagna människor kan man konstatera... Jag har en dammsugare i min bil (tog med den hit till Umeå) och ska överlämna den till henne.
Försök 1: Jag ringer o kollar om hon är hemma när jag har varit och handlat, Greta är och fikar, jag har träning senare på kvällen, så det går inte alls den kvällen.
Försök 2: Greta undrar om hon och Pontus kan komma och hämta den hos mig imorgon när de slutar jobba (efter kl 20.30), men det går inte för jag ska på bio då.
Försök 3: Jag ringer på väg hem från IKSU och kollar om de är hemma så jag kan komma och lämna den, Greta svarar inte, men ringer upp sedan och har varit på danskurs.

Men vi fortsätter väl såhär, någon gång borde det fungera :)

Imorgon blir det alltså bio! Jag, Mathilda, Andrea och Paul ska på Wolfman. Jag har en känsla av att den kommer vara riktigt bra... och en gnutta läskig.


Nu ni...

Har haft århundradets trögaste lektion idag. ZZZ...

Men idag har jag köpt ett fotoalbum, som ska bli ett Jamaica-album. Fixade dessutom lite pennor o.s.v. Så här ser det ut för närvarande:


Foto-framkallning

Var på Elins Stepmuskel-pass ikväll, otroligt jobbigt (= skönt). Har framkallat bilderna från Jamaica också, så de trillade ner i postfacket idag. Imorgon är det jag som får gå på stan och fixa ett foto-album. Är som inte så stor marknad för det längre känns det som...

Tur att jag och några pensionärer håller marknaden för foto-album och framkallning levande.

På tal om det så tänkte jag plocka fram en gammal systemkamera som ligger hemma och samlar damm, jag använde den mycket när jag gick högstadiet/gymnasiet. Den är alltså INTE digital, utan en riktig antikvitet (ja nästan i alla fall). Då blir det fotografering och framkallning!

Nu ska jag lära mig mer om syntax (Lingvistik). God kväll!


Saknar Chapi redan...


100 hugs

Jag har missat melodifestivalen helt. Var det bra eller?

Nu är jag hemma i Umeå igen. Känns skönt. Och ikväll fick jag veta att sötnöten Moa fick en lillasyster igårkväll - BAMSEGRATTIS till hela familjen Hartelius ♥

Imorgon är det lovely monday= skola kl.10-15. Min längsta skoldag...


Rolig popklubb

Igår blev det utgång för min del - i Junsele! Lite otippat kanske, men det var riktigt roligt! Mycket folk, roligt folk, bra musik och skön stämning. Jag dansade fram till stängning.

Skönaste var ändå sparkturen hem kl två på natten! Var kolsvart ute och jag sparkade snabbare än någonsin. Har lite träningsvärk i höger skinka idag... Pappa påstår att en sparkmed var helt böjd imorse när han kollade på sparken, så han var tvungen att böja tillbaka den. Fattar inte hur det kan ha gått till?!

Nu börjar jag i alla fall återhämta mig efter nattens bravader och ska bege mig ut på skidorna igen. Om jag fortsätter såhär får Kalla snart konkurens...

Jenny "Gunde" D

Jaha idag har jag varit o införskaffat nya skidor och nya pjäxor! TACK mamma o pappa.

Jag och mamma kunde inte hålla oss utan blev tvugna att åka till elljusspåret i det soliga vädret.


Vi ser ut som proffs eller hur


dagen.

Idag:


Weeiiiihhh! Nytt fynd.

Har varit på Röåns möbler idag och shoppat med mamma. Jag ÄLSKAR möbelaffärer. Hade jag varit miljonär, så hade nog en stor del av pengarna gått till inredning.

Dagens fynd var en liten fönsterlampa till mitt kök och ett nattduksbord hit till mitt rum hos mamma och pappa. Det s.k. "Gästrummet".


Ny favorit...

Jag har idag upptäckt en ny favorit: Loka Krusbär Päron! Smakar ju päronsplit/ gröna Ahlgrens bilar...


Jag rekomenderar den.


Utsikt för helgen

Snart ska jag gå till uni och ha seminarium om lingvistik. Pragmatics tror jag det var idag...
Låter kul va??

Sedan åker jag hem till Lillegård. När jag är hemma ska jag passa på att besöka Röåns möbler, jag är så sugen på att shoppa lite inredningsgrejer till lägenheten. Får se vad/om det blir nåt fynd!

Jag är lite sugen på att baka också, blev inspirerad av Elin som hade gjort superfina bakverk!
Och så skulle jag vilja köpa lite fina muffinsformar... Som de här till exempel:


Från inreda.com


Vad i...!

Vad är det med mig och cyklar?!

Höll på att bli påkörd idag IGEN. Idag var det så nära att jag tog emot cykelns styre för att stoppa den framför mig!

Jag fattar inte varför jag alltid håller på bli påkörd av förvirrade cyklister, eller vita gamla volvobilar... (som förra året utanför blomaffären, den föraren var garanterat full eller blind eftersom han körde in i väggen efteråt!)

Imorgon åker jag till Junsele, ska bli deluxhelg. Men nu ska jag försöka sova. God natt!

Kaffepaus

Nu har jag kaffepaus i mitt pluggande. Jag älskar kaffepaus!


sunshine

Jag har lidit av obotlig kronisk trötthet sedan jag kom hem till Umeå, och smart som jag är tänkte jag att det måste finnas en anledning. Först skyllde jag på jetlag (men en timmas tidsskillnad! Borde inte göra så stor skillnad), så då tänkte jag att det kanske var kylan (vilket det i o f s kan vara...), eller det kanske beror på att jag inte tränat på länge... Men ikväll kom jag på vad det egentligen är: Solen. Jag fick ju massor av härlig energi och vitaminer från solen där nere, och nu har jag inte sett solen på flera dygn, så det måste vara det som fattas.


Ge mig sommar!


fniss

Här sitter jag och har tråkigt... Eller jag pluggar, eller jag borde i alla fall plugga. Ska göra det nu.


Lite kul ändå...


stressig vecka

Insåg just idag att jag har ganska mycket att läsa den här veckan. En bok om lingvistik bl.a. -JIPPI.

Fick veta min praktikplats, blir på samma skola som jag varit på tidigare så det känns kanon, har dock en ny LLU(handledare).

Vi fick också veta att det kommer en gästföreläsare på fredag som har föreläsning om vampyrer! Låter spännande, tråkigt att jag missar det. Men då är jag ju hemma i Junsele.

Nu lasagne, sen träning!

RSS 2.0